Στη φυλακή ο Γιάννης Καρούζος -Ποινή 16 ετών - iefimerida.gr

Στη φυλακή ο Γιάννης Καρούζος -Ποινή 16 ετών

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καμπάνα» 16 ετών έπεσε στον Γιάννη Καρούζο, βασικό πρωταγωνιστή του αποκαλούμενου Καρούζος Gate, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, όπου στο εδώλιο κάθονταν ο ίδιος, η σύζυγός του και 4 ακόμη άτομα, το δικαστήριο τους κήρυξε ενόχους τους 5 εξ’ αυτών -κατά περίπτωση-για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της φοροδιαφυγής, και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία.

Κατά το κατηγορητήριο, το ύψος της φοροδιαφυγής ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 5 από τους 6 κατηγορουμένους και συγκεκριμένα επέβαλλε:

  • ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ στον Γιάννη Καρούζο
  • ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ στην πρώην σύζυγο του Ρεβέκκα Σκαφτούρα
  • ποινή 5 ετών στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη,  ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επτά και πέντε έτη αντιστοίχως 
  • ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε σε κανέναν εκ των κατηγορουμένων ελαφρυντικά, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα.

Από τους 5 ενόχους, μόνον ο Γ. Καρούζος οδηγείται στη φυλακή, καθώς στους υπολοίπους καταδικασμένους έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους, μέχρι το Εφετείο.

Στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα, εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε έναν έκαστο εκ των υπολοίπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καρούζος φυλακή Καρούζος Gate
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ