ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών υγείας στις φυλακές μέσω τηλεϊατρικής

Φωτογραφία: Εurokinissi
Φωτογραφία: Εurokinissi

Οι ελλείψεις σε γιατρούς στις φυλακές οδήγησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης στην αναζήτηση βοήθειας από την σύγχρονη τεχνολογία και συγκεκριμένα της συνδρομής του ηλεκτρονικού συστήματος τηλεϊατρικής.

Το πρόγραμμα παροχών υπηρεσιών υγείας παρουσιάστηκε σήμερα και έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί σε 4 φυλακές (Γρεβενά, Μαλανδρίνο, Τρίκαλα και Χίο) με τους κρατουμένους που παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, όπως ψυχιατρικά, διαβητολογικά, ηπατολογικά και ενδοκρινολογικά, να μπορούν να "εξετάζονται" από μακρυά μεν, αλλά δίνοντας κάποιες πρώτες λύσεις, όπου δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες.

Στην δράση αυτή συμμετέχουν το Αττικό νοσοκομείο, το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής και το Νοσοκομείο Νικαίας με μέρος του ιατρικού δυναμικού.

Κατά την παρουσίαση που έγινε σήμερα, έγιναν ζωντανές συνδέσεις, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της τηλεϊατρικής, και με τις τέσσερις φυλακές, συζητήθηκαν οι πρώτες εμπειρίες και εντυπώσεις και δρομολογήθηκαν λύσεις σε προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η τηλεϊατρική μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των κρατουμένων. Μέρος του κόστους για την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση αυτού, καθώς και τη διασύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο ανέλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ, η CISCO και η Intracom Telecom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.