ΗΠΑ προς Ισραήλ: «Πάρτε όπλα να χτυπήσετε το Ιράν αλλά... μετά τις εκλογές!» - iefimerida.gr

ΗΠΑ προς Ισραήλ: «Πάρτε όπλα να χτυπήσετε το Ιράν αλλά... μετά τις εκλογές!»

Ιράν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει πως οι ΗΠΑ προσέφεραν υπερσύγχρονα όπλα στο Ισραήλ με όρο την μετάθεση της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν για μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» υποστηρίζει ότι η προσφορά έγινε από τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Λευκός Οίκος διέψευσε το δημοσίευμα μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης που ανέφερε ότι «στις συναντήσεις του Προέδρου δεν προτάθηκε ούτε επιτεύχθηκε τέτοια συμφωνία».

Ωστόσο, Ισραηλινός αξιωματούχος, ανέφερε μία ημέρα μετά τη συνάντηση της Δευτέρας ότι το Ισραήλ είχε ζητήσει ειδικά βλήματα και αεροσκάφη με δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης εναντίον υπόγειων πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι δορυφόροι έχουν αποτυπώσει σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν έντονη κινητικότητα, η οποία ερμηνεύεται ως επιχείρηση να σβηστούν τα ίχνη ραδιενέργειας που άφησε κάποια πυρηνική δοκιμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ