Η στιγμή που το αυτόνομο ταξί της UBER σκοτώνει πεζή στις ΗΠΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Η στιγμή που το αυτόνομο ταξί της UBER σκοτώνει πεζή στις ΗΠΑ [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλεί το βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή που ένα αυτόνομο ταξί της UBER χωρίς οδηγό, παρασύρει και σκοτώνει μία πεζή στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Το βίντεο, που τράβηξε κάμερα μέσα από το ταξί Volvo XC90, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλη Τέμπε όπου συνέβη το δυστύχημα. Και δείχνει την 49χρονη Ιλέιν Χέρτζμπεργκ να εμφανίζεται από το πουθενά στο σκοτεινό δρόμο οδηγώντας πεζή ένα ποδήλατο. Το ταξί κινείτο εκείνη την ώρα στη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου. Το θύμα εμφανίστηκε μπροστά στους προβολείς του ταξί ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη χτυπήσει εγείροντας αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε να φρενάρει έγκαιρα.


Και σ’ αυτό το στοιχείο αναμένεται να εστιάσουν τις έρευνές τους οι επιθεωρητές καθώς εξετάζουν την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων. Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι επίσης γιατί οι αισθητήρες του ταξί δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία της 49χρονης, δεδομένου ότι είχε διασχίσει ήδη τρεις λωρίδες κυκλοφορίας προτού πέσει πάνω της το όχημα.

Η στιγμή που το αυτόνομο ταξί της UBER σκοτώνει πεζή στις ΗΠΑ [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το βίντεο δείχνει ακόμη τη χειρίστρια του αυτόνομου οχήματος Ράφαελ Βάσκεζ να κοιτάζει κάτω και να σηκώνει το βλέμμα της προς τον δρόμο λίγες στιγμές πριν τη σύγκρουση

Η Uber χαρακτηρίζει τους χειριστές των αυτόνομων ταξί ως «οδηγούς ασφαλείας» με δυνατότητα να παρέμβουν και να λάβουν τον έλεγχο του οχήματος, αλλά η γενική οδηγία είναι να αφήνουν να κινούνται μόνα τους τα εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες οχήματα.

Η στιγμή που το αυτόνομο ταξί της UBER σκοτώνει πεζή στις ΗΠΑ [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

(Φωτογραφία: ΑΡ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Αριζόνα Uber ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΑΞΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ