Τα «άγνωστα» μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα «άγνωστα» μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγκάθα Κρίστι απομακρύνεται από τις περιπέτειες του περίφημου Ηρακλή Πουαρό και υπογράφει με ψευδώνυμο δύο «διαφορετικά» μυθιστορήματα που αποκαλύπτουν μια άλλη όψη του συγγραφικού της ταλέντου.

Τη δεκαετία του ’30, η Αγκάθα Κρίστι, θέλοντας να πειραματιστεί με διαφορετικά είδη γραφής, ξεκίνησε να γράφει μια σειρά βιβλίων που ξεφεύγουν από την επιτυχημένη συνταγή της ιστορίας μυστηρίου και μοιάζουν περισσότερο με κοινωνικά μυθιστορήματα Πρόκειται για «γλυκόπικρες ιστορίες βγαλμένες από την καρδιά», όπως σημειώνει η κόρη της. Τα μυθιστορήματα αυτά τα είχε υπογράψει με το ψευδώνυμο Mary Westmacott και κυκλοφορούν πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ

Μετά από ένα μακρινό ταξίδι στη Βαγδάτη, η Τζόαν Σκάνταμορ θα βρεθεί ξαφνικά μόνη και αποκλεισμένη σε έναν μικρό επαρχιακό πανδοχείο, εξαιτίας μιας μεγάλης πλημμύρας στο σιδηροδρομικό σταθμό. Μια απρόσμενη συνάντηση με μια παλιά της συμμαθήτρια θα σταθεί η αφορμή για κάνει ένα μεγάλο ταξίδι πίσω στο παρελθόν και να σκεφτεί την μέχρι τώρα πορεία της. Η Τζόαν θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τα μυστικά και τα ψέματα της ζωής της, με τις αλήθειες που τη σημάδεψαν και θα επανεξετάσει τη συμπεριφορά και τις σχέσεις της. Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία, θα αποκαλυφθεί ένα νέο ολότελα διαφορετικό πρόσωπο, μια Τζόαν που ελάχιστη σχέση έχει με εκείνη που συναντήσαμε στην αρχή της ιστορίας.

Η «Ανοιξιάτικη απουσία» πρωτοεκδόθηκε το 1944 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η ίδια η συγγραφέας σημειώνει στην αυτοβιογραφία της: «Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με ακεραιότητα, με εντιμότητα, φτιαγμένο καταπώς ήθελα, κι αυτό είναι το μέγιστο δυνατό καμάρι για έναν συγγραφέα». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ψυχολογικής ενδοσκόπησης –η ηρωίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέες και εντελώς άγνωστες πτυχές του εαυτού της.

Τα  «άγνωστα» μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ

Ο Βέρνον Ντέιρ είναι ένας ευαίσθητος και εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός που μεγάλωσε στο κλειστό και προστατευμένο περιβάλλον της οικογενειακής έπαυλης κάπου στην εξοχή. Τρεις ήταν οι αληθινά σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του Βέρνον: η Νταντά, ο Θεός και ο κύριος Γκριν. Οι δυο γονείς του, δύο μορφές πανέμορφες και υπέροχες, δεν άνηκαν στον πραγματικό κόσμο του Βέρνον· ο μικρός δεν τους συναντούσε και πολύ συχνά και όταν τους έβλεπε ένιωθε μάλλον αμηχανία. Η απομόνωση αυτή, όπως και η υπερπροστασία, δεν προετοίμασαν κατάλληλα το αγόρι για την σκληρή πραγματικότητα της αληθινής ζωής. Έτσι, ο ενήλικος πια Βέρνον, προκειμένου να συνθέσει το κορυφαίο αριστούργημα της ζωής του, θα χρειαστεί να ακολουθήσει μια κρίσιμη απόφαση, δίχως να έχει υπολογίσει σωστά τις συνέπειες.

Τα  «άγνωστα» μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το «Θηρίο στο Πιάνο» πρωτοεκδόθηκε το 1930 από την «άγνωστη» συγγραφέα και πήρε αμέσως πολύ καλές κριτικές από τον Τύπο της εποχής. Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού ιδιοφυούς συνθέτη που σκηνοθετεί τον θάνατό του στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πόλεμου και επινοεί μια νέα ταυτότητα και μια νέα ζωή. Η Αγκάθα Κρίστι παρακολουθεί τον ήρωα από τα πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας και ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στην ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών του μυθιστορήματος και στις ιδιαίτερες σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

Τα  «άγνωστα» μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Αγκάθα Κρίστι υπέγραψε με ψευδώνυμο 6 μυθιστορήματα που πρωτοεκδόθηκαν την περίοδο 1930-1956 και κυκλοφορούν πρώτη φορά στα ελληνικά. Οι επόμενοι δύο τίτλοι θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι και οι δύο τελευταίοι στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγκάθα κρίστι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ