Βίντεο: Η αληθινή ιστορία του Εξπρές του Μεσονυχτίου - Η ζωή στις τουρκικές φυλακές - iefimerida.gr

Βίντεο: Η αληθινή ιστορία του Εξπρές του Μεσονυχτίου - Η ζωή στις τουρκικές φυλακές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός φοιτητής Μπίλι Χέιζ πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας καταδικασμένος για εμπόριο χασίς. Κατάφερε να αποδράσει, να φθάσει στον Εβρο, και να κολυμπήσει προς την Ελλάδα. Οταν γύρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες έγραψε βιβλίο με τις εμπειρίες του απο τις φυλακές της Τουρκίας.

Την εξαθλίωση και την βία από τούς δεσμοφύλακες. Την ταινία θυμήθηκαν πολλοί.. με αφορμή την κράτηση των δυο αξιωματικών που συνελλήφθησαν στον Εβρο, αν και όλοι διαβεβαιώνουν πως οι συνθήκες ειναι καλές και δεν υφίστανται κανενός είδους πίεση.

Αναφορά στην ταινία έκανε και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος σημειώνοντας οτι η Τουρκία λειτουργεί με λογική Εξπρές του Μεσονυχτίου.

Η αυτοβιογραφία του Χέιζ έγινε ταινία, σε σενάριο απο τον Ολιβερ Στόουν, κέρδισε 2 Οσκαρ και θεωρείται μια απο τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 70. Η ταινία απαγορεύτηκε στην Τουρκία και προβλήθηκε μόλις το 1992 απο ιδιωτικό κανάλι. Ο Μπίλι Χέιζ δήλωσε αργότερα οτι οι Τούρκοι είχαν δίκιο. Η ταινία ήταν πιό βίαιη απ ότι η ζωή στις φυλακές της Τουρκίας. Για παράδειγμα ποτέ δεν βιάστηκε.. Συμμετείχε σε σεξουαλικές πράξεις με την συναίνεσή του. Ποτέ δεν έκοψε την γλώσσα συγκρατούμενου του όπως φαίνεται στην ταινία και ποτέ δεν σκότωσε τον φύλακα για να καταφέρει να αποδράσει. Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εξπρές του Μεσονυχτίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ