Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος που σταμάτησαν να αγαπούν οι Γάλλοι -Ο μοναδικός... άσος στο μανίκι του [εικόνες] - iefimerida.gr

Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος που σταμάτησαν να αγαπούν οι Γάλλοι -Ο μοναδικός... άσος στο μανίκι του [εικόνες]

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δίνη ενός νέου σκανδάλου βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς Καντάφι το 2007.

Ο Σαρκοζί όμως, έχει μια μεγάλη πορεία τόσο στην πολιτική όσο και στην προσωπική του ζωή και έχει απασχολήσει πολλάκις τα μέσα ενημέρωσης.

Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος που σταμάτησαν να αγαπούν οι Γάλλοι -Ο μοναδικός... άσος στο μανίκι του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

63 ετών, 3 συζύγους, 4 παιδιά, στην πολιτική από την ηλικία των 18 ετών, βουλευτής στα 30, υπουργός Οικονομικών, Εσωτερικών, πρόεδρος του κόμματος Ump, πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 2007 έως το 2012: η ιστορία του Νικολά Σαρκοζί, του «κατά το ήμιση μετανάστη» με καταγωγή από την Ουγγαρία που δίσταζε ανάμεσα στην καριέρα του δημοσιογράφου ή του δικηγόρου, σε μια πορεία για την κατάκτηση της εξουσίας.

Η Γαλλία, κουρασμένη από μονάρχες που ανήκαν στο παρελθόν (βλ. Μιτεράν και Σιράκ), είχε παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του, από την εντυπωσιακή διαλεκτική του ικανότητα. Είχε πιστέψει πως βρήκε έναν ισχυρό άνδρα ικανό να δώσει στη χώρα μια ώθηση στις αγορές, έναν ηγέτη που θα μπορούσε να αναστήσει το κύρος – αν όχι το μεγαλείο – μιας χώρας που είχε παραιτηθεί στη μετριότητα.

Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος που σταμάτησαν να αγαπούν οι Γάλλοι -Ο μοναδικός... άσος στο μανίκι του [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος που σταμάτησαν να αγαπούν οι Γάλλοι -Ο μοναδικός... άσος στο μανίκι του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η απογοήτευση ήταν πικρή από την πρώτη κιόλας μέρα, όταν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Σαρκοζί, σνόμπαρε το πλήθος που τον περίμενε στο Concorde και πήγε αντ’ αυτού να πανηγυρίσει στη χρυσή «φωλιά» του Fouquet, περιτριγυρισμένος από τραπεζίτες, επιχειρηματίες και δισεκατομμυριούχους. Ένας πρόεδρος με μεγάλη αγάπη για τα Rolex, το μεγαλείο και τα χρήματα.


Μια εκδικητική προσωπικότητα, έτοιμος να χρησιμοποιήσει ένα υβρεολόγιο στους πληβείους (έγινε διάσημος για το «Casse-toi, pauv’ con!» («χάσου, φτωχέ ανόητε», απευθυνόμενος σε έναν νεαρό άνδρα στον οποίο αρνήθηκε να σφίξει το χέρι).
Σήμερα, τα δικαστικά γεγονότα πληγώνουν για άλλη μία φορά την εικόνα του. Δεν ξέρουμε αν είναι αθώος ή όχι, αν είχε οικονομικές συναλλαγές με τον Καντάφι, αν είναι υπεύθυνος για τη κατηγορίες της διαφθοράς: αυτό θα το πουν οι δικαστές.

Γνωρίζουμε όμως πως η Γαλλία έχει σταματήσει να τον αγαπάει. Και είναι τρομοκρατημένη από την ιδέα πως πίσω από τον πόλεμο που κήρυξε ο Σαρκοζί στη Λιβύη, θα μπορούσε να κρύβεται το κυνικό σχέδιο για την εξάλειψη των κατηγοριών που τον βαραίνουν.

Πίσω στο 1976, με το κασκόλ γύρω από το λαιμό του και τα σγουρά, πυκνά μαλλιά του, ο νεαρός Σαρκοζί διαδήλωνε μαζί με τους συμφοιτητές του στο Nanterre, το ίδιο μέρος όπου χθες το πρωί οδηγήθηκε για ανάκριση. Μοιάζει σα να πέρασε ένας αιώνας: χρόνια πολιτικών μαχών, προδοσίες, ακατάλληλες συμπεριφορές (ποιος μπορεί να ξεχάσει τη ματιά που έριξε στην Άνγκελα Μέρκελ όταν ένας δημοσιογράφος τους ρώτησε για τον Μπερλουσκόνι;), συνωμοσίες.


Ο Σαρκοζί είναι ο πρωταγωνιστής ιστοριών προς τέρψιν του αναγνωστικού κοινού μέσα από τα περιοδικά και στα μάτια του κοινού έχει μόνο μία κάρτα ατού: τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι. Μία σταρ που η Γαλλία δεν ξεχνά και που εκτιμά, μεταξύ άλλων, για την πίστη της: γιατί δεν έφυγε ούτε λεπτό από δίπλα του στην περίοδο του κινδύνου και παρέμεινε πιστή στο σύζυγό της.

Πηγή: Quotidiano

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ