Μακελειό στην Καμπούλ από επίθεση καμικάζι [βίντεο] - iefimerida.gr

Μακελειό στην Καμπούλ από επίθεση καμικάζι [βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ.

στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σιιτικό τέμενος δυτικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν την ώρα που πραγματοποιούνταν στην πόλη εκδηλώσεις για την εορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς.

Από την άλλη πλευρά τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι κατά την επίθεση κοντά στο νοσοκομείο Αλί Αμπάντ και το Πανεπιστήμιο της Καμπούλ χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Το περσικό νέο έτος είναι εθνική εορτή στη χώρα κατά την οποία τα μέλη της σιϊτικής μειονότητας επισκέπτονται τεμένη.

Ουδεμία οργάνωση ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη. Στο Αφγανιστούν δρα παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» που έχει στοχοθετήσει πολλές φορές στο παρελθόν Σιίτες, θεωρώντας τους αποστάτες που τους αξίζει ο θάνατος.

Η σημερινή έκρηξη στην Καμπούλ υπογραμμίζει την απειλή που δέχεται η πόλη από ένοπλες επιθέσεις παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στον απόηχο μιας επίθεσης τον Ιανουάριο από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι.

Η έκρηξη έγινε την ώρα που πιστοί απομακρύνονταν από το τέμενος.

Μακελειό στην Καμπούλ από επίθεση καμικάζι [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Officials have said at least 25 people were killed and 18 wounded in Wednesday's bombing in PD3 in #Kabul. pic.twitter.com/ZgGTLyAkrs

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ