Τα λαχεία σε ιδιώτες -Ερχονται Ξυστό, Στεγαστικό και Ευρωπαϊκό - iefimerida.gr

Τα λαχεία σε ιδιώτες -Ερχονται Ξυστό, Στεγαστικό και Ευρωπαϊκό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείρηση των Κρατικών Λαχείων, αναμένεται να υποβάλλουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεσμευτικές προσφορές με στόχο τα ετήσια κέρδη των 100 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να αποφέρει η 12ετής σύμβαση.

Το κερασάκι στην τούρτα της συμφωνίας που αναμένεται να αποφέρει περί τα 600 εκατομμύρια στο Δημόσιο θα είναι η διαχείριση του Ξυστό (στιγμιαίο λαχείο) η κυκλοφορία του οποίου είχε διακοπεί το 2003 και επανέρχεται. Επίσης, δημιουργούνται το Ευρωπαϊκό Λαχείο και το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι: Η κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Intralot – Lottomatica και Scientific Games, η αυστριακή Austrian Lotteries με την ιταλική Sisal σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου (Damco Energy) και η Damlot.

Και οι τρεις προσφορές προέρχονται από διεθνείς παίκτες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών οι οποίοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να εξασφαλίσουν τη σύμβαση.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού προσφέρεται το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Ελληνικών Κρατικών Λαχείων, τα οποία περιλαμβάνουν το Εθνικό, το Λαϊκό και το Ευρωπαϊκό Λαχείο, το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο ή Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο.

Η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων λειτουργεί σήμερα με ισοσκελισμένους ισολογισμούς αλλά δαπανά περίπου τα 100 εκατ. ευρώ για να πληρώνει τοκοχρεωλύσια δανείου που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο και χρηματοδοτεί κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα. Τα έξοδα αυτά δεν θα βαρύνουν το νέο ανάδοχο ο οποίος ωστόσο θα πληρώνει φόρους.

Είναι δε πιθανό ότι για να καταστήσει πιο ελκυστικό το προϊόν θα υποχρεωθεί να αυξήσει και τα ποσοστά επιστροφής κερδών στους νικητές (Pay Out) που σήμερα κινούνται λίγο πάνω από το 60%. Αυτό σημαίνει ότι οι τυχεροί παίκτες ενδέχεται να είναι περισσότεροι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ