Ισόβια για τον συνταξιούχο χρυσαυγίτη αστυνομικό που σκότωσε τον γυμναστή στην Πανόρμου - iefimerida.gr

Ισόβια για τον συνταξιούχο χρυσαυγίτη αστυνομικό που σκότωσε τον γυμναστή στην Πανόρμου

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον συνταξιούχο αστυνομικό και επίδοξο πολιτευτή της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Μάκη Μαρκόπουλου, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Η δολοφονία έγινε τον Οκτώβριο του 2016, όταν μετά από προστριβή των δύο ανδρών, η οποία όπως είπαν οι μάρτυρες δεν ήταν η μόνη, ο αστυνομικός τράβηξε το όπλο του και χτύπησε το θύμα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αφού ο δράστης δεν έπεισε ότι σήκωσε όπλο, επειδή φοβήθηκε.

Στον αντίποδα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, πρόταση που όμως δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, φαίνεται ότι καβγάδιζαν τακτικά, με αφορμή τις κάμερες που είχε τοποθετήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Απολογούμενος ο δράστης εξέφρασε την λύπη του για ό,τι έγινε, υποστηρίζοντας ότι φοβήθηκε πως το θύμα θα τον χτυπήσει. “Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» είπε στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ