Ανατροπή: Οι Γάλλοι σταμάτησαν να τρώνε μπαγκέτες και το έριξαν στα burger - iefimerida.gr

Ανατροπή: Οι Γάλλοι σταμάτησαν να τρώνε μπαγκέτες και το έριξαν στα burger

Οι Γάλλοι κάνουν στροφή στις διατροφικές συνήθειές τους. Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λάτρεις της μπαγκέτας μάλλον θα τρομοκρατηθούν μόλις μάθουν πως το 2017, για πρώτη φορά, οι πωλήσεις χάμπουργκερ ήταν υψηλότερες στη Γαλλία από ότι το κλασικό σάντουιτς με ζαμπόν.

Τα αμερικανικά μπιφτέκια ήταν στο μενού των γαλλικών εστιατορίων σε ποσοστό 85% στη Γαλλία πέρυσι, με ένα επιβλητικό 1,5 δισεκατομμύριο πωλήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων για εστιατόρια Gira Conseil.

Ανατροπή: Οι Γάλλοι σταμάτησαν να τρώνε μπαγκέτες και το έριξαν στα burger  | iefimerida.gr 0

Το καλό βέβαια είναι πως δεν επρόκειτο για junk food, αλλά για υψηλής ποιότητας εναλλακτικές λύσεις.

Το άλλο ενδιαφέρον είναι πως τα fast food πούλησαν μόνο το 30% των μπέργκερ στη Γαλλία, με την πλειοψηφία να πωλείται στα εστιατόρια.

Ανατροπή: Οι Γάλλοι σταμάτησαν να τρώνε μπαγκέτες και το έριξαν στα burger  | iefimerida.gr 1

Κι όλα αυτά σε μια χώρα που υπερηφανεύεται για την εθνική γαστρονομική της κουλτούρα και η οποία επί σειρά ετών αντιστεκόταν στην επίθεση των μπέργκερ.

«Μιλάμε για μια φρενίτιδα μπέργκερ εδώ και τρία χρόνια. Φέτος, δεν ξέρουμε πως να περιγράψουμε το φαινόμενο, είναι απλώς τρελό» δήλωσε ο διευθυντής της Gira Conseil Μπερνάρ Μπουτμπούλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 2016, οι πωλήσεις των μπέργκερ ήταν στο ίδιο επίπεδο με το διάσημο σάντουιτς με ζαμπόν και βούτυρο – που εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές στη Γαλλία. «Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν αν τα μπέργκερ θα ξεπεράσουν ακόμη και τις φημισμένες τηγανιτές πατάτες μας» είπε ο Μπουτμπούλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ burger Γαλλία σάντουιτς ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ