«Φώναζα αλλά δεν ερχόταν κανείς» -Τα φρικτά σεξουαλικά εγκλήματα στις γυναίκες της Συρίας - iefimerida.gr

«Φώναζα αλλά δεν ερχόταν κανείς» -Τα φρικτά σεξουαλικά εγκλήματα στις γυναίκες της Συρίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γυναίκες είναι τα πιόνια στον πόλεμο της Συρίας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα μια νέα έκθεση σχετικά με τη φρικτή σεξουαλική βία που αντιμετωπίζει ο λαός της Συρίας.

Η έκθεση καταγράφει μια σειρά από αγριότητες και υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης, υπό τον έλεγχο του Μπασάρ αλ-Ασαντ, έχουν συστηματικά χρησιμοποιήσει τον βιασμό και τη σεξουαλική βία ως εργαλεία για να ταπεινώσουν τους εχθρούς.

Οι ιστορίες στην έκθεση έχουν γραφτεί μετά από περίπου 450 συνεντεύξεις και τεκμηριώνουν ένα τρομακτικό και συστηματικό μοτίβο σεξουαλικής κακοποίησης από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια επιδρομών στα σπίτια, στα σημεία ελέγχου και στα κέντρα κράτησης.

Αυτές oι γυναίκες και τα κορίτσια -κάποια μόλις 9 ετών- έζησαν (και κάποιες ζουν ακόμα) μια φρίκη: Οι έγκυες γυναίκες βιάστηκαν. Κατά συνέπεια, κάποιες απέβαλαν.

Κατά την άφιξή τους στα κέντρα κράτησης, οι γυναίκες έπρεπε να βγάζουν τα ρούχα τους και να μένουν γυμνές σε ομάδες. Τότε, μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο, ένας άνδρας αξιωματικός έβαζε τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα...

Διαβάστε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των γυναικών για τους βιασμούς, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία γυναίκες βιασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ