Super League: Ολα δείχνουν... σέντρα ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 31 Μαρτίου - iefimerida.gr

Super League: Ολα δείχνουν... σέντρα ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 31 Μαρτίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που από την Τετάρτη αναμένεται η «βαριά» τιμωρία του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε επανέναρξη στις 31 Μαρτίου.

Πέρα από την έκδοση των αποφάσεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης για το (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και το Ολυμπιακός-ΑΕΚ), θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή η Super League να δεσμευτεί εγγράφως πως θα ληφθούν μέτρα για τους κανονισμούς και την ασφάλεια των αγώνων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει από τις ΠΑΕ να δεσμευτούν πως θα αυστηροποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας. Βασικός όρος είναι να αποδεχτούν οι ομάδες το μέτρο ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πως ουσιαστικά θα υποβιβάζονται όσες θα κάνουν δύο φορές σοβαρά επεισόδια, κάτι που θέλει να περάσει και στον κανονισμό αδειοδότησης.

Επίσης προϋπόθεση που τίθεται είναι η φύλαξη των αγώνων από εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας και όχι αστυνομία. Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού επιμένει στην ποινικοποίηση και την επιβολή ποινών για εμπρηστικές δηλώσεις, κάτι που θέλει να περάσει από τον Κώδικα Δεοντολογίας στον Πειθαρχικό Κώδικα.

Από την κυβέρνηση έχει αποφασιστεί σε συνεργασία του υφυπουργού Αθλητισμού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επεκταθεί η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας και να περιλαμβάνει και το αθλητικό έγκλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ