Ryanair: Συμφωνία εξαγοράς της αεροπορικής εταιρείας του Νίκι Λάουντα - iefimerida.gr

Ryanair: Συμφωνία εξαγοράς της αεροπορικής εταιρείας του Νίκι Λάουντα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 24,9% της αεροπορικής εταιρείας του πρώην πρωταθλητή της Formula 1 Νίκι Λάουντα συμφώνησε να εξαγοράσει η Ryanair με την προοπτική να ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 75%.

Η ιρλανδική εταιρεία θα αποκτήσει το 75% της αυστριακής LaudaMotion, εάν αυτό εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι να λάβει την έγκριση, θα πάρει μερίδιο 24,9%.

Οπως μεταδίδει το CNBC η μητρική της British Airways, η IAG, ήταν αρχικά ο πιο επιτυχημένος πλειοδότης για την αεροπορική εταιρεία, όταν αυτή πωλήθηκε από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια, την Air Berlin. Η πώληση, ωστόσο, ακυρώθηκε τον Ιανουάριο, προκαλώντας έναν νέο γύρο προσφορών που κέρδισε ο Νίκι Λάουντα.

Σύμφωνα με τη Ryanair η εξαγορά τoυ 75% της εταιρείας θα κοστίσει περίπου 50 εκατ. ευρώ αλλά θα επενδύσει άλλα 50 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Lauda θα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας και θα επιβλέπει τη στρατηγική για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης αυστριακής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων, ενώ η Ryanair θα παράσχει χρηματοδοτική και διαχειριστική υποστήριξη, καθώς και έξι αεροσκάφη με μίσθωση για το έτος 2018 βάσει της συμφωνίας.

«Η LaudaMotion θα επωφεληθεί από αυτή τη συνεργασία μεταξύ της Niki Lauda και της Ryanair», δήλωσε ο Michael O'Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ