Λαγκάρντ: Γλίτωσε από μία σοβαρή κρίση η Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Γλίτωσε από μία σοβαρή κρίση η Ευρωζώνη

γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίηση της και την αισιοδοξία της εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την επιτυχή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η κ.Λανγάρντ τόνισε «Πιστεύω ότι ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης στην Ευρωζώνη, προς το παρόν αποφεύχθηκε». Πρόσθεσε μάλιστα «λέω προς το παρόν επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν. Εξακολουθούν να μην έχουν ανεγείρει αυτό το τείχος προστασίας που πολλοί τους ζητούν».

Η Λαγκάρντ εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή της πως η Ευρώπη θα συμφωνήσει στο μέγεθος της ασπίδας της κατά της κρίσης του χρέους, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για να ενισχύσει ο υπόλοιπος κόσμος τους πόρους του ΔΝΤ.

«Δεν είμαι απαισιόδοξη. Μύρισε άνοιξη»

Η Λαγκάρντ κάλεσε για μια ακόμη φορά τους Ευρωπαίους να δώσουν ένα σημαντικό μέγεθος σ' αυτό το «τείχος προστασίας» που αποκαλείται Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, μια μόνιμη κοινή δομή προορισμένη να χρηματοδοτεί τα κράτη που αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν στις αγορές του χρέους.

«Χρειάζονται μεγάλους όγκους. Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο, επειδή δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ», επισήμανε.

«Όμως η ανάπτυξη είναι ασθενική. Το χρέος είναι ακόμη πολύ υψηλό. Πιστεύω ότι είναι συνεπώς προς το συμφέρον των Ευρωπαίων να έχουν αυτό το τείχος προστασίας για να σταματήσουν τη διάχυση και να μπορέσουν να βάλουν πολλά χρήματα στις αγορές, αν οι αγορές και οι επενδυτές αποφάσιζαν ξαφνικά να μην ενδιαφέρονται πλέον για το ιταλικό χρέος, για παράδειγμα», υπενθύμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ