Απέσυραν άρον-άρον την ευνοϊκή τροπολογία για τις οφειλές των κομμάτων - iefimerida.gr

Απέσυραν άρον-άρον την ευνοϊκή τροπολογία για τις οφειλές των κομμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαδικασίες-εξπρές απέσυραν ΠαΣοΚ και ΝΔ την ευνοϊκή ρύθμιση που πρότειναν από κοινού με τροπολογία τους για διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων επί των οφειλών τους προς τις τράπεζες.

Η τροπολογία για την τακτοποίηση των οφειλών τους ( ύψους 244,2 εκ. ευρώ) κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που συζητείται στην Βουλή και υπογράφεται από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκη και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Αν. Λυκουρέντζο.

Με την τροπολογία προτείνεται να απαγορεύεται από 1.1.2012 στα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων να εκχωρούν προς εξασφάλιση δανείων ή πιστώσεων, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησής του συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικού και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Σκληρή επίθεση για το θέμα εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την ώρα που η Ελλάδα αγωνιά για την εξέλιξη του PSI τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται στο δικό τους κόσμο»

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία-σκάνδαλο, από κοινού διά των γραμματέων τους, με την οποία χαρίζονται τα περισσότερα από τα χρέη τους στις τράπεζες (και κατά βάση στην κρατική Αγροτική), τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας οι οποία ανέφερε επιπλέον ότι την ίδια ώρα «προχωρούν σε κατασχέσεις για χρέη πολιτών ύψους 300 ευρώ.Αποτελεί ντροπή και ευθεία απόπειρα νομότυπης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ