Η γαλλική Βουλή αποκτά παιδικό σταθμό -Απόφαση που δίχασε το κόμμα του Μακρόν - iefimerida.gr

Η γαλλική Βουλή αποκτά παιδικό σταθμό -Απόφαση που δίχασε το κόμμα του Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία: AP/ Ludovic Marin)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγο καιρό και τα μωρά θα είναι ευπρόσδεκτα στο γαλλικό κοινοβούλιο, που θα αποκτήσει παιδικό σταθμό. Ομως, η απόφαση αυτή έχει διχάσει το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν.

Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε αριθμός ρεκόρ γυναικών βουλευτών. Συγκεκριμένα, στη γαλλική εθνοσυνέλευση από τους 577 βουλευτές, οι 223 είναι γυναίκες. Για αυτό αποφασίστηκε να δημιουργηθεί παιδικός σταθμός στη Βουλή, που θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 40 παιδιά, έως τον επόμενο Ιανουάριο.

Παραδόξως όμως, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις στο κόμμα του Μακρόν είναι από γυναίκες, σημειώνει η Telegraph. «Οι βουλευτές παίρνουν αρκετά ώστε να μπορούν να βρουν μόνοι τους λύση σε αυτό το θέμα», δήλωσε η βουλευτής Ορόρε Μπερζέ. Αλλοι σχολίαζαν ότι ήδη η εθνοσυνέλευση διαθέτει μπαρ, κομμωτήριο και καθαριστήριο. Και επισημαίνουν ότι δεν είναι καλή στιγμή να δημιουργηθεί και παιδικός σταθμός, τη στιγμή που περικόπτονται τα προνόμια των βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ