Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

  • Γαλλική γλώσσα: Η γλώσσα του μυθιστορήματος 

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό για τη γαλλική γλώσσα και τα γαλλικά μυθιστορήματα. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

  • Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση με αναγνώσεις ποιημάτων για τη Γλώσσα ή την Ιστορία. Συντονίζει η Ζωή Κατσιαμπούρα. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

  • «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν», Κωνσταντίνος Φίλης 

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν» από τη σειρά Μικρές Εισαγωγές. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα Μπακογιάννη. Θα αναγνωστεί χαιρετιστήρια επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

  • «Το τέλος της πείνας», Λίνα Ρόκου 

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν το πρώτο μυθιστόρημα της Λίνας Ρόκου «Το τέλος της πείνας». Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά. Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σοφία Κορώνη και Βίκυ Κυριακουλάκου πραγματοποιώντας ασκήσεις ισορροπίας και ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και η δημοσιογράφος Ζωή Παρασίδη παίζοντας αγαπημένες μουσικές. Στο BIOS, στις 8 το βράδυ (Πειραιώς 84, Αθήνα)

  • Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος στο Public στο Σύνταγμα 

Εαρινή ισημερία και ποίηση. Το σύμπαν της ποίησης και η ποίηση του σύμπαντος. Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος αποκαλύπτουν μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους. Μια συνομιλία με τους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Γιάννη Ν. Μπασκόζο. Στο Public café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

  • «Σεμινάρια δημιουργικής γραφής»,  Αλέξης Πανσέληνος 

Οι εκδόσεις Κίχλη και το Booktalks παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αλέξη Πανσέληνου «Σεμινάρια δημιουργικής γραφής». Μια συνομιλία με το κοινό για θέματα λογοτεχνίας, δημιουργικής γραφής και άλλα. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks,στις7.30 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).

  • «10 χρόνια Ποιητική» στο Public στο Σύνταγμα 

Το περιοδικό Ποιητική γίνεται δέκα ετών και γιορτάζει στο Public μαζί με το συγκρότημα Penny Dreadful. Συνεργάτες του περιοδικού θα διαβάσουν τα ποιήματά τους. Στο Public café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

  • «Σώμα», Αχιλλέας Κυριακίδης 

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Λεξικοπωλείο παρουσιάζουν τη νουβέλα του Αχιλλέα Κυριακίδη «Σώμα». Στη μουσικοθεατρική παρουσίαση του βιβλίου συμμετέχουν: Εκφωνητής Αριστοτέλης Σαΐνης, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας. Oμιλητής ο Διονύσης Μαρίνος, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τραγουδούν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Διαμαντής Διαμαντίδης και η Μαρία Κουρμούλη. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία public

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ