Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο ιπτάμενο ταξί δοκιμάζει από τα τέλη του περασμένου έτους στη Νέα Ζηλανδία η εταιρεά Kitty Hawk του συνιδρυτή της Google, Larry Page.

Tο ηλεκτρικό αυτόνομο αεροσκάφος Cora μπορεί να διανύσει απόσταση έως και εκατό χιλιομέτρων προτού αδειάσει εντελώς η μπαταρία του κι είναι σαφώς λιγότερο θορυβώδες από ένα ελικόπτερο.

Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ  [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το software του Cora είναι περίπλοκο, καθώς δεν υπάρχει πιλότος και τη διακυβέρνησή του αναλαμβάνουν τρεις ανεξάρτητοι υπολογιστές.

Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ  [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Διαθέτει 12 έλικες και ως εκ τούτου μπορεί να απογειωθεί κατακόρυφα, αλλά στη διάρκεια της πτήσης λειτουργεί μόνον μία προπέλα.

Αυτό είναι το ιπτάμενο ταξί που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ  [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Το πρωτοποριακό αεροσκάφος μπορεί να πετάξει σε μέγιστο ύψος 900 μέτρων αναπτύσσοντας ταχύτητα έως και 180 χλμ/ώρα. Τώρα κατά πόσον μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του μέσα στο ιπτάμενο ταξί στη διάρκεια της πτήσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Η Kitty Hawk, που έχει την έδρα της στη Σίλικον Βάλεϊ, ευελπιστεί να ξεκινήσει την υπηρεσία των ιπτάμενων ταξί το αργότερο σε μια πενταετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CORA KITTY HAWK ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΤΑΞΙ Λάρι Πέιτζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ