Νέα μανία: Αυτός είναι ο λόγος που οι ηθοποιοί ξαναγράφουν τις διαθήκες τους [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα μανία: Αυτός είναι ο λόγος που οι ηθοποιοί ξαναγράφουν τις διαθήκες τους [βίντεο]

Η διάσημη ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπουρν. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αστέρες του Χόλιγουντ μπορούν πλέον να αναπαραχθούν ψηφιακά τόσο πειστικά, που οι ηθοποιοί φέρεται να σπεύδουν να ξαναγράψουν τις διαθήκες τους, για να προσδιορίζουν πώς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εικόνες τους, πολύ καιρό μετά το θάνατό τους.

«Μπορούμε να αναδημιουργήσουμε νεκρούς ηθοποιούς» δήλωσε στην Telegraph o Μάικ ΜακΓκι συνιδρυτής της εταιρείας ειδικών εφέ Framestore.

«Οι ηθοποιοί που ζουν τώρα πωλούν ήδη τα δικαιώματα των φωτογραφιών τους για ταινίες που θα γίνουν όταν θα έχουν πεθάνει» λέει ο ΜακΓκι. «Στις διαθήκες τους, έχουν αποφασίσει ποιους περιορισμούς θέλουν».

Η Framestore δημιούργησε μία διαφήμιση για μια σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή εκδοχή της Όντρεϊ Χέπμπουρν, μετά την έγκριση των γιων της.

Ωστόσο, ορισμένοι ηθοποιοί δε θέλουν να αφήσουν τις αποφάσεις αυτές μετά το θάνατό τους στις οικογένειές τους.

Η τεχνολογία προχωρά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, λέει ο ΜακΓκι. Νέες εξελίξεις μπορούν να συνδυάσουν τις ψηφιακές αναπαραστάσεις νεκρών ηθοποιών με τεχνητή νοημοσύνη. «Εάν τα ενώσετε όλα αυτά μαζί, οι νεκροί άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να έχουν νέα συνείδηση» λέει. «Είναι μόνο ένα μικρό βήμα για διαδραστικές συνομιλίες με ολογραφικές εκδοχές νεκρών διασημοτήτων ή ιστορικών μορφών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηθοποιοί Όντρεϊ Χέπμπουρν διαθήκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ