Από σήμερα οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ- Ποιες περιφέρειες αφορά - iefimerida.gr

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ- Ποιες περιφέρειες αφορά

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει σήμερα σταδιακά και μετά από πολλές καθυστερήσεις και προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ».

Από τις 8 το πρωί αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν τα νοικοκυριά και οι ενδιαφερόμενοι των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Την επόμενη Δευτέρα η ηλεκτρονική διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr θα δέχεται αιτήσεις από τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Τέλος, από τη Δευτέρα 2 Απριλίου τα νοικοκυριά σε Αττική και Νότιο Αιγαίο θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξοικονομώ κατ' οίκον.

Την απόφαση η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανά περιφέρειες ελήφθη μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας λόγω υπερφόρτωσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον. Ήδη από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ» ενώ σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, το ποσό επαρκεί για 40.000 δικαιούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ