Κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης: Εμείς δεν θα ρίξουμε τις τιμές - iefimerida.gr

Κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης: Εμείς δεν θα ρίξουμε τις τιμές

Κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης: Εμείς δεν θα ρίξουμε τις τιμές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτοβολίδα» χαρακτηρίζουν το κίνημα της πατάτας οι έμποροι της κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι σύντομα θα σβήσει, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να μειώσουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, όπως δήλωσαν ότι θα κάνουν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο Νικόλαος Κουλούρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι οι έμποροι δεν αντιτίθενται σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών, όπως η διάθεση προϊόντων σε χαμηλή τιμή. Ωστόσο, θεωρούν πως τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να δρομολογούνται υπό κεντρικό συντονισμό, ώστε -μεταξύ άλλων- τα προϊόντα αυτά να ελέγχονται και να φορολογούνται κανονικά.

«Εμείς λειτουργούμε σε κλειστό χώρο, δεχόμαστε όλους τους ελέγχους, πληρώνουμε τους υπαλλήλους μας, φόρους και λογαριασμούς ρεύματος και νερού, ενώ οι πατάτες που διατίθενται στους δρόμους αυτές τις ημέρες πωλούνται χωρίς καν να υπάρχει έλεγχος. Επίσης, πρέπει να αποδίδεται ο ΦΠΑ και να μην τον καρπούνται ορισμένοι ''εθελοντές''», ισχυρίστηκε ο κ.Κουλούρης.

Επισήμανε ότι οι πατάτες που πωλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε τιμές παραγωγού δεν είναι μεν κακής ποιότητας, αλλά έπρεπε να έχουν ήδη διατεθεί. «Πρόκειται για πατάτες που βγαίνουν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και κανονικά πρέπει να καταναλώνονται μέχρι τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, γιατί αλλιώς αρχίζουν τα προβλήματα φθοράς, όπως το ζάρωμα της σάρκας και το μαύρισμα όταν τις τηγανίζεις», επισήμανε το μέλος του Συνδέσμου.

Ο κ.Κουλούρης σημείωσε ακόμη ότι οι έμποροι της κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης δεν προτίθενται να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αθηναίων συναδέλφων τους και να ρίξουν τις τιμές. «Δεν μπορούμε να υπερπηδήσουμε το λιανεμπόριο», είπε χαρακτηριστικά. Αύριο, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην αγορά με τη διανομή αγροτικών προϊόντων στους δρόμους.

«Πουλήστε απευθείας στα μανάβικα», λέει στους παραγωγούς ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας

Στο μεταξύ, να αποταθούν απευθείας στα καταστήματα μαναβικής αντί στους χονδρεμπόρους, προτείνει στους παραγωγούς ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

«Οι τιμές ανεβαίνουν από την αδηφαγία των χοντρέμπορων [...]. Θα προτείναμε λοιπόν στους φίλους παραγωγούς, αντί να παρακάμπτουν τελείως την εμπορική δραστηριότητα, στέλνοντας σε μεγαλύτερο μαρασμό και κλείσιμο τα καταστήματα μαναβικής, να αποταθούν απευθείας σε αυτά, κρατώντας έτσι και χαμηλά τις τιμές αλλά και αποφεύγοντας τον μαρασμό ενός ολόκληρου κλάδου. Αυτή πιστεύουμε ότι είναι μία λύση εφικτή και προς το συμφέρον όλων", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Ανακοίνωση για το κίνημα της πατάτας εξέδωσε -με αφορμή τις καταγγελίες για μη ασφαλή προϊόντα- και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας. «Η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό»._

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ