Οι Ιάπωνες έχτισαν πόλη μέσα σε γήπεδο που αχρηστεύτηκε!

Εντάξει πόλη ολόκληρη δεν το λες, διότι μοιάζει με οικισμό, αλλά επειδή κάτι τόσο περίεργο δεν έχουμε ξαναδεί έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε την υπερβολή και να το πούμε... Πόλη μέσα σε γήπεδο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα εντυπωσιακό γήπεδο έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Οσάκα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα της πόλης, της Nankai Hawks. Το γήπεδο δέσποζε στο κέντρο της πόλης και είχε χωρητικότητα 32.000 θεατών.

Το 1998 όμως, κάτι αναπάντεχο συνέβη, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία πούλησε το στάδιο προκειμένου να κατασκευάσει άλλο στην πόλη Fukuora. Μαζί με την κατασκευάστρια εταιρεία, άλλαξε έδρα και η ομάδα, οπότε το γήπεδο έπεσε σε αχρηστία.

Δίχως να χαθεί χρόνος η πόλη αποφάσισε να μην αφήσει το γήπεδο να νεκρώσει και να του δώσει ζωή. Και του έδωσε. Οικογενειακή ζωή μάλιστα, καθώς αποφάσισε να προχωρήσει σε κάτι εντελώς πρωτοποριακό, μετατρέποντάς το σε ένα μικρό χωριό.

Έτσι κατασκευάστηκαν ορισμένες κατοικίες, χώροι πρασίνου και θέσεις πάρκινγκ. Έτσι δημιουργήθηκε μια τρόπον τινά παράξενη μικρή πόλη μέσα στο γήπεδο, στο κέντρο της Οσάκα, όπου οι κάτοικοι είχαν το προνόμιο να λένε πως το μπέιζμπολ είναι... στην καθημερινότητά τους.

Όμως ούτε αυτή η λύση ήταν μόνιμη για την Οσάκα. Το 2003 το γήπεδο μαζί με τις κατοικίες γκρεμίστηκε και κατασκευάστηκε στην θέση του κάτι επίσης πρωτοποριακό. Μέσα σε μία πόλη με ελάχιστους χώρους πρασίνου, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να φτιάξουν έναν τεχνητό λόφο με δέντρα, καταρράκτες, φαράγγια, σπίτια και εμπορικά καταστήματα.

Το πάρκο Νάμπα όπως ονομάζεται, είναι πλέον ο δημοφιλέστερος προορισμός της Οσάκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ