Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS -Δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου - iefimerida.gr

Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS -Δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο για το αρχείο πήρε η δικογραφία για τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως CDS, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας, η οποία είχε πισωγυρίσματα, αλλά και πολύμηνες αναμονές των απαντήσεων στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Η έρευνα είχε δυο σκέλη με το πρώτο να αφορά ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια λόγω της επαγγελματικής σχέσης που είχε με την εταιρία Unigestion η οποία αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2009-2010.

Η έρευνα δεν εντόπισε στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτήν την καταγγελία, η οποία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αναφορά ενός δικηγόρου και ενός οικονομολόγου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Επίσης υπήρξε και πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψε ότι κάποιοι καιρδοσκόπισαν σε βάρος της χώρας.

Η έρευνα άνοιξε το 2010 με τον εισαγγελέα Α. Κορρέα να κρίνει με διάταξη του ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο ωστόσο το 2012 ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητησε συμπληρωματική έρευνα
προκειμένου να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS.

Έρευνα είχε κάνει και το ΣΔΟΕ η οποία δεν κατέληξε σε κάποιο ποινικά αξιολογήσιμο εύρημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ cds αρχείο υπόθεση Αντρίκος Παπανδρέου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ