Tο Street Ball Handmade Greek Food σερβίρει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μπαλίτσες [εικόνες] - iefimerida.gr

Tο Street Ball Handmade Greek Food σερβίρει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε μπαλίτσες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το street food έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, όμως, κυρίως βασίζεται σε έθνικ κουζίνες: κινέζικες, ινδικές, μεξικάνικες, λιβανέζικες και ούτω καθεξής.

Τώρα, όμως, ένα νέο μαγαζάκι, το Street Ball Handmade Greek Food στο Σύνταγμα έρχεται να αξιοποιήσει την ελληνική παράδοση και τις συνταγές που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας και μάλιστα μας τις σερβίρει σε… μπαλίτσες.

Η πρωτότυπη, αυτή, πρωτοβουλία ανήκει στην Κωνσταντίνα Δουβή, ιδιοκτήτρια του γκουρμέ εστιατορίου «Ζάχαρη και Αλάτι» στον Λυκαβηττό. Εκεί πρωτοδοκίμασε το concept να σερβίρει μικρές γευστικές μπαλίτσες εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, που έγιναν ανάρπαστες, όποτε είπε να δημιουργήσει κι ένα ξεχωριστό street food, που έλειπε από την πόλη, μίας κι εκτός από σουβλάκι, λίγες είναι οι δικές μας γεύσεις που μπορείς να τις φας στο χέρι. Η ιδέα της ήρθε από ένα παιχνίδι του δρόμου, το street ball, που ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αμερική με αυτοσχέδιες μπάλες και στεφάνια με το σύνθημα «doing more with less».

Η Κωνσταντίνα με τη σειρά της έφτιαξε ένα παιχνίδι γεύσεων και δημιούργησε αυτό το ιδιαίτερο στέκι με τη συνδρομή της σεφ Ελένης Δημάκου, που έχει επιμεληθεί όλο τα μενού.

Γνωρίστε τις γεύσεις του Street-ball και δείτε φωτογραφίες, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ STREET BALL street food STREET FOOD ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ