Κόρμπιν: «Οχι» σε Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία χωρίς να έχουμε αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του πράκτορα - iefimerida.gr

Κόρμπιν: «Οχι» σε Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία χωρίς να έχουμε αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του πράκτορα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία να μην σπεύσει να εμπλακεί σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία, προτού παρουσιαστούν τα πλήρη στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή της Μόσχας στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok εναντίον του Σκριπάλ, ενός πρώην συνταγματάρχη της υπηρεσίας Πληροφοριών του ρωσικού στρατού ο οποίος αποκάλυψε τα ονόματα δεκάδων Ρώσων πρακτόρων στους Βρετανούς.

Ο Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση από τις 4 Μαρτίου, οπότε εντοπίστηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο στην πόλη Σάλσμπερι.

Έπειτα από την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιου είδους όπλο σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μέι έδωσε διορία μίας εβδομάδας για να φύγουν από τη χώρα σε 23 Ρώσους, οι οποίοι κατήγγειλε ότι είναι κατάσκοποι που εργάζονται υπό διπλωματική κάλυψη στη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Όμως ο Κόρμπιν επεσήμανε ότι η εξαγωγή πρόωρων συμπερασμάτων υπό την παρούσα τεταμένη ατμόσφαιρα δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

«Το να προτρέχουμε προτού η αστυνομία συγκεντρώσει στοιχεία, σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στο κοινοβούλιο, δεν εξυπηρετεί ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian.

«Για το φρικτό αυτό συμβάν απαιτείται πρωτίστως η πλέον ενδελεχής και προσεκτική έρευνα από την αστυνομία», τόνισε ο Κόρμπιν.

Ο 68χρονος επικεφαλής των Εργατικών εξήγησε ότι δεν στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει, αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδοθούμε σε έναν “νέο Ψυχρό Πόλεμο”, αυξάνοντας τις εξοπλιστικές μας δαπάνες, εντείνοντας τους πολέμους δι’ αντιπροσώπων στην υφήλιο και πατάσσοντας τους αντιφρονούντες όπως στον Μακαρθισμό», σημείωσε ο Κόρμπιν.

Επίσης ο επικεφαλής των Εργατικών εκτίμησε ότι η ρωσική μαφία, στην οποία κατήγγειλε ότι έχει επιτραπεί να διεισδύσει τη Βρετανία, ίσως να κρύβεται πίσω από την επίθεση και πρόσθεσε ότι το Λονδίνο θα πρέπει να σταματήσει να δέχεται βρώμικα χρήματα από την πρώην ΕΣΣΔ.

«Πρέπει να σταματήσουμε να εξυπηρετούμε τον ρωσικό ρουσφετολογικό καπιταλισμό στη Βρετανία και τους διεφθαρμένους δισεκατομμυριούχους που χρησιμοποιούν το Λονδίνο για να προστατεύσουν τον πλούτο τους», τόνισε ο Κόρμπιν.

«Συμφωνούμε με τις ενέργειες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά του Ρώσους διπλωμάτες, αλλά μέτρα για την αντιμετώπιση των ολιγαρχών και των λαφύρων τους θα είχαν πολύ σημαντικότερες επιπτώσεις στη ρωσική ελίτ από τις απελάσεις», κατάληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ