Μπόφινγκερ: Η Ελλάδα θα χρειασθεί και νέα ελάφρυνση του χρέους της - iefimerida.gr

Μπόφινγκερ: Η Ελλάδα θα χρειασθεί και νέα ελάφρυνση του χρέους της

Μπόφινγκερ: Η Ελλάδα θα χρειασθεί και νέα ελάφρυνση του χρέους της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «κούρεμα» των ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών της (PSI) δεν είναι αρκετό, όπως δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία πραγματική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα και πρέπει να γίνει στους επόμενους 12 μήνες», δήλωσε ο κ. Μπόφινγκερ και προσέθεσε ότι το χρέος θα μείνει «σε πολύ υψηλά επίπεδα» και μετά το PSI και για τον λόγο αυτόν οι πολιτικοί θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται για μία περαιτέρω ελάφρυνσή του, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει μειώσεις για τους «επίσημους ομολογιούχους».

Η προθεσμία των ιδιωτών επενδυτών για την εθελοντική συμμετοχή τους στο PSI λήγει σήμερα το βράδυ στις 10.00 (ώρα Ελλάδας) και το αποτέλεσμα αναμένεται να συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης αύριο το απόγευμα στις 3.00 (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ