Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ για προεκλογικές σχέσεις με Μόσχα - iefimerida.gr

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ για προεκλογικές σχέσεις με Μόσχα

O ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ένδειξη ότι σφίγγει ο κλοιός της έρευνας γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο ειδκός εισαγγελέας κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ για να παραδώσει σειρά εγγράφων, ορισμένα εκ των οποίων αφορούν στη Ρωσία.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την που ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως. Από σεβασμό στον ειδικό εισαγγελέα, δεν θα σχολιάσουμε», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, απέφυγε επίσης να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μιούλερ έχει ασκήσει διώξεις σε πολλούς πρώην συνεργάτες του Τραμπ και σε περισσότερους από 12 Ρώσους πολίτες. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στον Μιούλερ ρωτήθηκαν για μια πιθανή συμφωνία για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μόσχα, αν και ο Οργανισμός Τραμπ αρνείται ότι κατέχει ακίνητα στη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του τον Ιούλιο του 2017 ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η επέκταση της έρευνας του Μιούλερ στις «οικογενειακές οικονομικές υποθέσεις του που δεν σχετίζονται με τη Ρωσία» συνιστά κόκκινη γραμμή και επέμεινε: «Δεν κερδίζω χρήματα από τη Ρωσία».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ