Αδριανούπολη: «Καθαρά» τα κινητά των 2 Ελλήνων στρατιωτών -Τι είδε ο εμπειρογνώμονας από την Αθήνα - iefimerida.gr

Αδριανούπολη: «Καθαρά» τα κινητά των 2 Ελλήνων στρατιωτών -Τι είδε ο εμπειρογνώμονας από την Αθήνα

Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη (Φωτογραφία: AP/ Ergin Yildiz)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καθαρά» από πλευράς παραβίασης είναι τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτών που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Αυτό διαπίστωσε ο τεχνικός εμπειρογνώμονας που έστειλε η Αθήνα στην Τουρκία. Οπως φαίνεται από τον διπλό έλεγχο που έχει διενεργήσει δεν υπάρχουν ίχνη που να δημιουργούν την εικόνας της απόπειρας να «φυτευτούν» πλαστά στοιχεία στα κινητά των δύο κρατούμενων στρατιωτικών.

Για τις συνθήκες κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, μίλησε ο Νικόλαος Κούκλατζης, πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, στην εκπομπή «Live News» στο Epsilon.

Οπως είπε την Δευτέρα είδαν για δεύτερη φορά το παιδί τους και μάλιστα σε ανοικτό χώρο αυτή τη φορά, χωρίς το διαχωριστικό τζάμι. Τόνισε ότι είναι καλά στην υγεία τους και οι συνθήκες κράτησής τους παραμένουν καλές. Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι δύο συλληφθέντες στρατιωτικοί αγόρασαν και μια μπάλα από το κυλικείο της φυλακής προκειμένου να «ξεμουδιάζουν».

Ο κ. Κούκλατζης είπε πως έκανε και κάποια βιβλία δώρο στο γιο του, που ήταν: «Τα ψηλά βουνά», του Ζαχαρία Παπαντωνίου, το «Σάμαλι και κωκ» του Γιώργου Δενδρινού και τον «Φτωχούλη του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη.

Οπως αποκάλυψε επίσης, στους γονείς των δυο στρατιωτικών θα επιτραπεί να μιλήσουν τηλεφωνικά με τα παιδιά τους την ερχόμενη Τετάρτη.

Στις τουρκικές φυλακές όλο τον Μάρτιο θα μείνουν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

Την ίδια ώρα όπως έγνε γνωστό, τουλάχιστον έως τις 30 Μαρτίου θα μείνουν έγκλειστοι στις φυλακές τις Αδριανούπολης οι δύο Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκείνη την ημερομηνία οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη για το θέμα της προφυλάκισής τους. Κάτι που είπε και ο πατέρας του Δ. Κούκλατζη.

Ουσιαστικά την παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη έκανε λόγο για θέμα «μερικών εβδομάδων».

«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα -δεν θα υπερβαίνει τις μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ελληνας πραγματογνώμονας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, αποκάλυψε χθες πως η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικό, επεσήμανε ότι έως τώρα από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ