Οι αγορές προετοιμάζονται για... πιστωτικό γεγονός - Η λίστα με όλα τα ομόλογα - iefimerida.gr

Οι αγορές προετοιμάζονται για... πιστωτικό γεγονός - Η λίστα με όλα τα ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή της διορίας που έχει δώσει η κυβέρνηση στους ιδιώτες πιστωτές για την εκδήλωση συμμετοχής στο κούρεμα του χρέους, η Διεθνής Ενωση Swaps και Παραγώγων (ISDA) έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο με όλες τις «υποχρεώσεις» της Ελλάδας προς πιστωτές της, υποδηλώνοντας ότι ετοιμάζεται για πιστωτικό γεγονός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ISDA δημοσίευσε την «προκαταρκτική λίστα των υποχρεώσεων» της Ελλάδας, δηλαδή όλων των ομολόγων και των δανείων που καλύπτονται από ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), και τα οποία θα γίνουν «εκτελεστέα» στην περίπτωση που συμβεί πιστωτικό γεγονός.

Όπως τονίζεται, αυτή η κίνηση δεν σημαίνει πως ο ISDA θεωρεί ότι έχει υπάρξει ακόμα πιστωτικό γεγονός σε σχέση με τη διαδικασία κουρέματος του ελληνικού χρέους και το PSI.

Ωστόσο, η δημοσίευση δείχνει ότι η Ένωση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να κηρύξει πιστωτικό γεγονός τις επόμενες ημέρες, δηλαδή αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν επίσημα οι Ρήτρες Συλλογικής Δράσης (CACs) από την ελληνική κυβέρνηση, πράγμα που από πολλούς θεωρείται αναπόφευκτο.

Στην ανακοίνωση της, η ISDA επισημαίνει ότι αν και δεν «πιστεύει ότι θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός», τα μέλη της σημειώνουν ότι «στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ενεργοποίηση των CACs από την Ελλάδα, είναι συνετό για την ISDA να προετοιμαστεί για το ενδεχομένο να κυρηχθεί πιστωτικό γεγονός από από την αρμόδια επιτροπή (European Determinations Committee)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του ISDA δίνεται και e-mail επικοινωνίας (greekobligations@isda.org) για όποιον θέλει να ενημερώσει τη λίστα με πρόσθετες υποχρεώσεις!

Δείτε τη λίστα του ISDA με τα ελληνικά ομόλογα και δάνεια εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ