Στο Μαξίμου προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις, αλλά όχι να... κλονίσουν τις σχέσεις με τον Ιβάν

Δεν θέλουν να τον ρίξουν στα... λιοντάρια, αλλά κρατούν τις δέουσες αποστάσεις! Αυτή είναι η στάση που αποφάσισαν στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου να κρατήσουν απέναντι στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, αφότου ο τελευταίος αποφάσισε να εισβάλλει οπλοφορώντας μέσα στην Τούμπα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, θέλουν να στείλουν το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι κρατούν ισορροπίες στην υπόθεση Σαββίδη για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: Αφενός, για να μην συνεχίσουν να κατηγορούνται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ταυτίζονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Επ’ αυτού ενδεικτική ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο οτι «η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη δόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά και με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού προτάθηκε η επένδυση ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει στα χέρια Τούρκων επενδυτών». Αφετέρου, υπάρχει μια σειρά από πολύ σοβαρούς λόγους που τους ωθούν σε δεύτερες σκέψεις και δεν θέλουν να ρίξουν στο... πυρ το εξώτερον τη σχέση που σφυρηλάτησαν με τον Ιβάν, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι του άσκησαν (ως όφειλαν) σκληρή κριτική για τη συμπεριφορά του στο γήπεδο.

Άλλο...δουλειές, άλλο ποδόσφαιρο

Και μπορεί η κυβέρνηση να έκανε λόγο για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στα του ποδοσφαίρου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θεωρούν τον κ. Σαββίδη υπαίτιο για όλα τα δεινά του τόπου. Αντιθέτως, κυβερνητικά στελέχη στις κατ’ιδίαν συνομιλίες τους αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι άλλο η μπάλα και άλλο οι επενδύσεις. Θυμίζουν μάλιστα, ότι η προσπάθεια για τη ΣΕΚΑΠ είχε ως πρώτιστο μέλημα το να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με στόχο την ανάπτυξη. Ενώ είναι δεδομένο ότι δεν παραβλέπουν την οικονομική δραστηριότητα μιας μεγάλης επένδυσης, αν και όπως λένε αυτό δεν συνεπάγεται και προνομιακή μεταχείριση.

Η επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα, η εκλογική δεξαμενή και τα...μιντιακά ερείσματα

Ούτε όμως και οι δεξαμενές στήριξης που παρείχε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Σαββίδης είναι αμελητέες. Και κάνουν αρκετούς να σκέφτονται ότι αν τις απωλέσουν, το κόστος θα είναι βαρύ. Από την άλλη, τυχόν ευνοϊκή διευθέτηση για την υπόθεση Σαββίδη θα τους εξέθετε ακόμα περισσότερο. Γι’αυτό και παραπέμπουν μετ’ επιτάσεως στο θεσμικό σκέλος της όλης υπόθεσης, ότι δηλαδή είναι έτοιμοι για δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξιοσημείωτη είναι και η σημαντική επιρροή του στη Βόρεια Ελλάδα -πέραν του ομαδικής κοινότητας- όπως επίσης και η δραστηριότητα του ίδιου στα media που εκ των πραγμάτων κάνει το Μαξίμου να μηn θέλει έναν εχθρό απέναντί του.

Τι θα κάνουν με το ασυμβίβαστο

Όσο για την πρόταση που έγινε δια στόματος Νίκου Φίλη περί ασυμβίβαστου μιντιαρχών και προέδρων ΠΑΕ, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι «θα εξετάσουμε προτάσεις που θα κατατεθούν και θα δούμε πόσο μπορούν να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου συνολικά». Ο προβληματισμός τους είναι ότι «για όλα αυτά η FIFA μπορεί να θεωρήσει ότι μια νομοθετική ρύθμιση προσβάλλει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» και για το λόγο αυτό ξεκαθαρίζουν πως «η κυβέρνηση συζητά όλες τις προτάσεις που κατατίθενται αλλά πρέπει να είναι συμβατές με το ευρωπαικό πλαίσιο»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ