«Ιερός πόλεμος» Ινδίας - Καμπότζης για τη ρέπλικα του ναού Άνγκορ Βατ - iefimerida.gr

«Ιερός πόλεμος» Ινδίας - Καμπότζης για τη ρέπλικα του ναού Άνγκορ Βατ

Angkor Wat
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O ινδικός οργανισμός Mahavir Mandir θα δαπανήσει 12,5 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να δημιουργήσει τον υψηλότερο ινδουιστικό ναό του κόσμου. Τι γίνεται όμως όταν το κτήριο αυτό θα είναι πιστή αντιγραφή του Άνγκορ Βατ, του κτηρίου που αποτελεί εθνικό σύμβολο της Καμπότζης;

Το κτήριο θα έχει πέντε ορόφορυς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα χρόνια. Παρά το μέγεθός του θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς μικρότερο από το περίφημο κτηριακό συγκρότημα της Καμπότζης.

Το Άνγκορ Βατ (Angkor Wat), αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και χτίστηκε στις αρχές του 1100 για τη λατρεία του θεού Βισνού από τους Ινδουιστές. Σήμερα χρησιμοποιείται για βουδιστικές τελετές.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Ινδοί αποφάσισαν την κατασκευή της ρέπλικας η οποία θα αφιερωθεί όμως στη λατρεία του θεού Ραμ και της συζύγου του Σίτα.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, ο υπεύθυνος του οργανισμού είπε: «Κάποιος μου είπε οι Καμποτζιανοί είναι αναστατωμένοι ότι επειδή δημιουργούμε ένα αντίγραφο του Άνγκορ Βατ αλλά δεν το καταλαβαίνω. Αν οι Βρετανοί έφτιαχαν μια ρέπλικα του Ταζ Μαχάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο εμάς δε θα μας πείραζε. Αντίθετα, θα είμασταν χαρούμενοι».

Φυσικά όπως είναι αναμενόμενο οι κάτοικοι της Καμπότζης έχουν αντίθετη άποψη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ