Wall Street Journal: «Προσέξτε τι εύχεστε κ. Ντράγκι» - iefimerida.gr

Wall Street Journal: «Προσέξτε τι εύχεστε κ. Ντράγκι»

Wall Street Journal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καυστικό δημοσίευμα η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal προέτρεψε τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να συντάξει μια λίστα με... ευχές, ενόψει των ανακοινώσεων για τα βασικά επιτόκια δανεισμού στην Ευρωζώνη.

«Αφότου η ΕΚΤ προστάτεψε τα ελληνικά ομόλογα του χαρτοφυλακίου της από το κούρεμα, πρέπει τώρα να προσέξει πώς η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα επιδράσει στον ιδιωτικό τομέα. Και μένει ένα ακόμη θέμα για να συζητηθεί: η νομισματική πολιτική» αναφέρει το άρθρο, το οποίο εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια δανεισμού καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται και η οικονομική δραστηριότητα λιμνάζει.

Σύμφωνα την εφημερίδα, η ΕΚΤ μπορεί να έλυσε τον προβληματικό «ελληνικό γρίφο» αλλά η στάση «στάσου και θα δούμε» που κρατά ο Μάριο Ντράγκι ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο προβληματική για το σύνολο της ευρωζωνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ