Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έλλη Πασπαλά και Τάκης Φαραζής εμφανίζονται σήμερα στο «Παλλάς» σε μια παράσταση αφιερωμένη στις γυναίκες, ενώ ο Βαγγέλης Γερμανός ξεκινά από σήμερα τις εμφανίσεις του στην «Αυλαία». «Εκεί που χτυπά η καρδιά μου», «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο», «Μυστηριώδης Εξαφάνιση», "ELENA" και « Ο Διάβολος μέσα της», προβάλλονται από σήμερα στις αθηναϊκές αίθουσες, ενώ το απόγευμα, στη Νομική Σχολή θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Το Κατοχικό Δάνειο: μια επίκαιρη συζήτηση σε καιρούς κρίσης», με ομιλητή, ανάμεσα σε πολλούς άλλους και τον Μανώλη Γλέζο.

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Έλλη Πασπαλά - Τάκης Φαραζής: Μια βραδιά για τη γυναίκα στο φουαγιέ του Παλλάς

Σήμερα, την Ημέρα της Γυναίκας, η Έλλη Πασπαλά περιμένει το κοινό στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς και μαζί με τον Τάκη Φαραζή θα μας ταξιδέψουν σε τραγούδια που γράφτηκαν για τις γυναίκες, για τις χαρές, τους έρωτες και τις λύπες τους. 'Αλλοτε τρυφερή κι άλλοτε εκρηκτική, η μοναδική Έλλη μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, θα μας ξυπνήσουν αναμνήσεις και θα μας παρασύρουν στο ρυθμό των τραγουδιών του Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν, Βαν Μόρισον αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταμάτη Κραουνάκη, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και άλλων αγαπημένων δημιουργών. Στο θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τιμές εισιτηρίων 20Euro, 15Euro (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ). Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Παλλάς, στο: 210 81 0 81 81. Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

  • Ο Βαγγέλης Γερμανός στην «Αυλαία»

Η Μουσική Σκηνή «Αυλαία» παρουσιάζει τον αγαπημένο τραγουδοποιό Βαγγέλη Γερμανό από σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη βράδυ. Ο Βαγγέλης Γερμανός ανεβαίνει στη σκηνή της Αυλαίας με καινούργια τραγούδια και όλα τα παλιά: Μπανιέρα, Κηπουρός, Βραχυκύκλωμα, Απόκληρος κ.ά. Η νέα ακυκλοφόρητη ακόμη δουλειά του έχει τίτλο «Ζήσε αργά». Στη μουσική σκηνή «Αυλαία», Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός (Στάση Μετρό Κεραμεικός).

ΕΚΘΕΣΗ

  • Έκθεση φωτογραφίας"Αmarilis 20:1" στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Η Εικαστική ομάδα Template Life διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, με γενικό τίτλο που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 8 Μαρτίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έως και τις 14 Μαρτίου 2012. Η έκθεση παρουσιάζει υλικό-μαρτυρίες για τη γυναίκα του σήμερα, από 20 γυναίκες καλλιτέχνες και έναν άντρα, μέλη της ομάδας. Σκοπός της έκθεσης είναι ο φόρος τιμής στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους γράφουν καθημερινά ιστορία.Στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

  • «Γλυπτική» στη γκαλερί Μπαταγιάννη

Στην έκθεσή του με τίτλο «Γλυπτική» ο Φώτης Ραφτόπουλος παρουσιάζει μια σειρά από πρόσφατα (2009-2011) γλυπτά διαφορετικών μεγεθών και υλικών καθώς και μια βιντεοεγκατάσταση. Τα γλυπτά έχουν έντονα βιομορφικό χαρακτήρα που η βιντεοεγκατάσταση αναδεικνύει.Η διαλεκτική σχέση μεταξύ υλικού και μορφής και η χρήση των νέων τεχνολογιών και υλικών αποτελούν το πεδίο έρευνας και τον πυρήνα της προβληματική της παρούσας δουλειάς του καλλιτέχνη. Πρόκειται για μια αισθητική κατάφαση σε σκοτεινούς καιρούς. Στην Batagianni gallery, Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι, Αθήνα.

ΣΙΝΕΜΑ

  • «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο»

O Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν επιστρέφει με ένα κοινωνικό δράμα γεμάτο πολιτικές αιχμές και γλυκόπικρη αισιοδοξία. Στην ταινία ο Μισέλ και η Μαρί Κλερ, είναι ένα μεσήλικο ζευγάρι παραμένει ερωτευμένο. Μετά την απόλυση του συζύγου από τη δουλειά του, οι δυο τους προγραμματίζουν ένα μακρινό ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Τα λεφτά που είχαν εξοικονομήσει για την απόδραση τους μετά από μια ένοπλη ληστεία, κάνουν φτερά. Το ζευγάρι σοκάρεται όταν μαθαίνει πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται ένας γνωστός τους. Τότε οπλίζονται μόνο με αλληλεγγύη και η ανθρωπιά για να απαντήσουν. Με τους: Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν, Αριάν Ασκαρίντ.

  • «Μυστηριώδης Εξαφάνιση»

Η Αμάντα Σέιφριντ ("Mamma Mia!", "Lovelace"), ο Γουες Μπέντλεϊ ("American Beauty"), o Nτάνιελ Σαντζάτα ("One For The Money") και η Τζένιφερ Κάρπεντερ ("The Exorcism of Emily Rose"), πρωταγωνιστούν σ' αυτό το γεμάτο ανατροπές, αγωνιώδες θρίλερ του βραβευμένου Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Έιτορ Ντάλια. Η Τζιλ Πάρις επιστρέφει στο σπίτι της έπειτα από τη νυχτερινή της βάρδια και ανακαλύπτει πως η αδελφή της έχει εξαφανιστεί. Η ίδια η Τζιλ υπήρξε θύμα απαγωγής στο παρελθόν ενός serial killer, απ' τον οποίο όμως κατέφερε να ξεφύγει, και πιστεύει πως η αδελφή της έχει πέσει θύμα του ίδιου δολοφόνου.Αναφέρει την εξαφάνιση στην αστυνομία, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Η Τζιλ έχει λίγες ώρες μπροστά της μέχρι το ξημέρωμα, για να βρει την αδελφή της ζωντανή.

  • "ELENA"

Η Έλενα μια οικιακή βοηθός,περιθάλπει έναν ηλικιωμένο. Η σχέση μεταξύ των δύο είναι φαινομενικά απλή, αλλά όσο ξεδιπλώνεται η ιστορία του <> τόσο αποκαλύπτονται οι κρυφές πτυχές της και το παθογενές κοινωνικό περιβάλλον που τους περιβάλλει. Η Ελένα και ο Βλαντιμίρ είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που προέρχεται από διαφορετικές τάξεις. Ο Βλαντιμίρ είναι ένας πλούσιος και ψυχρός άντρας, ενώ η Ελένα προέρχεται από ένα ταπεινό περιβάλλον και είναι μια υπάκουη σύζυγος. Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ Πρωταγωνιστούν: Ναντέζα Μαρκίνα, Αντρέι Σμιρνόφ, Γελένα Λυάντοβα, Ιγκόρ Ογκούρτσοφ, Αλεξέι Ρόζιν.

  • «Ο Διάβολος μέσα της»

Τo 1989 η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Μαρία Ρόσι (Σούζαν Κρόουλι) η οποία ομολογούσε πως είχε δολοφονήσει άγρια τρία άτομα. Είκοσι χρόνια μετά, η κόρη της η Ιζαμπέλα (Φερνάντα Αντράντε) προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Για το σκοπό αυτό, πηγαίνει στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα της Ιταλίας για τους Ψυχοπαθείς Εγκληματίες, όπου νοσηλεύεται η μητέρα της, προκειμένου να ανακαλύψει αν είναι ψυχασθενής ή δαιμονισμένη. Όταν προσλαμβάνει δύο νεαρούς εξορκιστές (Σάιμον Κουόρτερμαν & Ίβαν Χέλμουτ) για να θεραπεύσουν τη μητέρα της χρησιμοποιώντας «ανορθόδοξες» μεθόδους εξορκισμού, συνδυάζοντας την επιστήμη με τη θρησκεία, έρχονται αντιμέτωποι με το απόλυτο κακό με τη μορφή τεσσάρων δαιμόνων που έχουν υπό την απόλυτη κυριαρχία τους τη Μαρία. Σκηνοθεσία: Ουίλιαμ Μπρεντ Μπελ. Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Σάιμον Κουόρτερμαν, Ίβαν Χέλμουτ, Σούζαν Κρόουλι

  • «Εκεί που χτυπά η καρδιά μου»

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο, ο οποίος απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κανών το 2008 με την ταινία "Il Divo", επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο αγγλόφωνο ντεμπούτο του και συνεργάζεται με τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Σον Πεν. Ο Cheyenne είναι ένας πρώην ροκ σταρ. Στην ηλικία των πενήντα ντύνεται ακόμα "Goth" και ζει στο Δουβλίνο από τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Ο θάνατος του πατέρα του, με τον οποίο δεν μιλούσαν, τον φέρνει πίσω στην Νέα Υόρκη. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του είχε μια εμμονή: να πάρει εκδίκηση για έναν εξευτελισμό που είχε υποστεί. Ο Cheyenne αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο όπου είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι σε ολόκληρη την Αμερική. Συμπρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Όσκαρ Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζουντ Χιρς.

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η

  • «Το Κατοχικό Δάνειο: μια επίκαιρη συζήτηση σε καιρούς κρίσης»

Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επανέρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα, συνοδευόμενο από ένα νέφος ψευδοϊστορικών αναφορών και ευσεβών πόθων, που συνήθως δημιουργούν περισσότερες συγχύσεις από όσες πληροφορίες προσφέρουν. Η οικονομική κατάσταση που έχει προκύψει στην Ελλάδα ως απότοκο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης συμβάλει ώστε να έρχεται το ζήτημα και πάλι στην επιφάνεια, αποκτώντας πλέον μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική και πολιτική σημασία. Παράλληλα, η στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο ζήτημα των όρων παροχής δανείων προς την Ελλάδας καθιστά όλη τη σχετική συζήτηση πολύ περισσότερο ευεπίφορη σε μία καθόλου ψύχραιμη διεξαγωγή της. Με σκοπό την διασαφήνιση των στοιχείων της υπόθεσης, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση, με τίτλο «Το Κατοχικό Δάνειο: μια επίκαιρη συζήτηση σε καιρούς κρίσης», σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012. Oμιλητές: Μανώλης Γλέζος, Μιχάλης Λυμπεράτος Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντώνης Μπρεδήμας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών συντονισμός, Σίσσυ Βελισσαρίου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ. Στις 6.00 μ.μ., στη Νομική Σχολή Αθηνών, Σίνα 3, αίθουσα 1, ισόγειο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ