Ποιο κόμμα «έπαιξε» πιο πολύ στα δελτία ειδήσεων το 2011

Με συντριπτική διαφορά, ένα πολιτικό κόμμα κατέλαβε περισσότερο από το 50% του τηλεοπτικού χρόνου στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των 4 από τα 7 κανάλια εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα με τα στοιχεία για την «Πολιτική Πολυφωνία για το έτος 2011», τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ , το οποίο κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2011 ήταν κυβερνών κόμμα, στους 4 από τους 7 υπό εξέταση σταθμούς (Alpha, Alter, Ant1 Mega, NET, ΣΚΑΪ και Star), πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του χρόνου, έχοντας αποσπάσει στις εκλογές του 2009 ποσοστό 43,9%.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία η οποία απέσπασε ποσοστό 33,5% στις εκλογές, σε ό,τι αφορά τα μερίδια των καναλιών πήρε μερίδιο χαμηλότερο από το 25% του συνολικού χρόνου που αποδόθηκε στα κόμματα, στα 6 από τα 7 κανάλια.

Το ΚΚΕ το οποίο απέσπασε ποσοστό 7,5%, στις εκλογές πήρε ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που του αναλογεί στα 4 από τα 7 κανάλια ενώ σε 2 από αυτά, πήρε υψηλότερο.

Ο ΛΑΟΣ, πήρε σε όλα τα κανάλια μερίδιο υψηλότερο από αυτό που του αναλογούσε (5,6%), ενώ πολύ πιο «κερδισμένος» -και λόγω της διάσπασης που επήλθε εντός του έτους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια έγινε ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει στα 6 από τα 7 κανάλια (εκτός του ΣΚΑΪ), κατά πολύ το ποσοστό που απέσπασε το κόμμα στις εκλογές (4,6%).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ