Ποιο κόμμα «έπαιξε» πιο πολύ στα δελτία ειδήσεων το 2011 - iefimerida.gr

Ποιο κόμμα «έπαιξε» πιο πολύ στα δελτία ειδήσεων το 2011

δελτίο ειδήσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συντριπτική διαφορά, ένα πολιτικό κόμμα κατέλαβε περισσότερο από το 50% του τηλεοπτικού χρόνου στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των 4 από τα 7 κανάλια εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα με τα στοιχεία για την «Πολιτική Πολυφωνία για το έτος 2011», τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ , το οποίο κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2011 ήταν κυβερνών κόμμα, στους 4 από τους 7 υπό εξέταση σταθμούς (Alpha, Alter, Ant1 Mega, NET, ΣΚΑΪ και Star), πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του χρόνου, έχοντας αποσπάσει στις εκλογές του 2009 ποσοστό 43,9%.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία η οποία απέσπασε ποσοστό 33,5% στις εκλογές, σε ό,τι αφορά τα μερίδια των καναλιών πήρε μερίδιο χαμηλότερο από το 25% του συνολικού χρόνου που αποδόθηκε στα κόμματα, στα 6 από τα 7 κανάλια.

Το ΚΚΕ το οποίο απέσπασε ποσοστό 7,5%, στις εκλογές πήρε ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που του αναλογεί στα 4 από τα 7 κανάλια ενώ σε 2 από αυτά, πήρε υψηλότερο.

Ο ΛΑΟΣ, πήρε σε όλα τα κανάλια μερίδιο υψηλότερο από αυτό που του αναλογούσε (5,6%), ενώ πολύ πιο «κερδισμένος» -και λόγω της διάσπασης που επήλθε εντός του έτους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια έγινε ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει στα 6 από τα 7 κανάλια (εκτός του ΣΚΑΪ), κατά πολύ το ποσοστό που απέσπασε το κόμμα στις εκλογές (4,6%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ