Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Λωρίδα της Γάζας [εικόνες & βίντεο]

Στόχος έκρηξης βόμβας, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου έγινε η αυτοκινητοπομπή του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού λίγο μετά την είσοδό της στη Λωρίδα της Γάζας από το μεθοριακό πέρασμα Ερέζ.

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Ράμι Χαμντάλα και ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ, που επίσης βρισκόταν στο κομβόι, είναι σώοι, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιους τραυματίες.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη «δειλή» επίθεση στην αυτοκινητοπομπή, τονίζοντας ότι θεωρεί υπεύθυνη τη Χαμάς.

Η επίθεση σημειώνονται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ των αντιπάλων παλαιστινιακών ομάδων Φατάχ και Χαμάς αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας συμφιλίωσης που υπεγράφη πέρυσι.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα κι ότι έχουν ήδη συλληφθεί ορισμένοι ύποπτοι.

Ο Χαμντάλα συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Γάζα για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων κι όπως δήλωσε: «η έκρηξη δεν θα μας εμποδίσει να ολοκληρώσουμε την εθνική συμφιλίωση και να έλθουμε στη Γάζα».

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγετικά στελέχη της Χαμάς πρόκειται να συναντηθούν με αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για να συζητήσουν τρόπους υπέρβασης των διαφορών τους, ώστε να προχωρήσει η συμφιλίωση και να παραδώσει η Χαμάς, όπως δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, τις εξουσίες της στην Παλαιστινιακή Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ