Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Λωρίδα της Γάζας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Λωρίδα της Γάζας [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος έκρηξης βόμβας, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου έγινε η αυτοκινητοπομπή του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού λίγο μετά την είσοδό της στη Λωρίδα της Γάζας από το μεθοριακό πέρασμα Ερέζ.

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Ράμι Χαμντάλα και ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάτζιντ Φάρατζ, που επίσης βρισκόταν στο κομβόι, είναι σώοι, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιους τραυματίες.

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Λωρίδα της Γάζας [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 0

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη «δειλή» επίθεση στην αυτοκινητοπομπή, τονίζοντας ότι θεωρεί υπεύθυνη τη Χαμάς.

Η επίθεση σημειώνονται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ των αντιπάλων παλαιστινιακών ομάδων Φατάχ και Χαμάς αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας συμφιλίωσης που υπεγράφη πέρυσι.

Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα κι ότι έχουν ήδη συλληφθεί ορισμένοι ύποπτοι.

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στη Λωρίδα της Γάζας [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 1

Ο Χαμντάλα συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Γάζα για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων κι όπως δήλωσε: «η έκρηξη δεν θα μας εμποδίσει να ολοκληρώσουμε την εθνική συμφιλίωση και να έλθουμε στη Γάζα».

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγετικά στελέχη της Χαμάς πρόκειται να συναντηθούν με αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για να συζητήσουν τρόπους υπέρβασης των διαφορών τους, ώστε να προχωρήσει η συμφιλίωση και να παραδώσει η Χαμάς, όπως δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, τις εξουσίες της στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ