Σημαντικά μειωμένη η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Σημαντικά μειωμένη η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική μείωση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, μείωση της τάξης του 1,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση τους έτους 2017 με το 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του περασμένου Δεκεμβρίου, παρουσίασε μείωση 0,4%.

Σύγκριση Ιανουαρίου 2018 με Ιανουάριο 2017

Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,7% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από τη μείωση:

  • Κατά 23,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.
  • Κατά 4,3% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Από την αύξηση:

  • Κατά 22,1% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
  • Κατά 6,4% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτών, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, επίπλων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Σύγκριση Ιανουαρίου 2018 με Δεκέμβριο 2017

Η μείωση του εποχικά διορθωμένου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,4% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

  • Μείωση της τάξης του 1,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση τους έτους 2017 με το 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
  • Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του περασμένου Δεκεμβρίου, παρουσίασε μείωση 0,4%.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομηχανική παραγωγή ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ