Ο Ρέντσι παραιτήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα -Αυτή τη φορά... κανονικά - iefimerida.gr

Ο Ρέντσι παραιτήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα -Αυτή τη φορά... κανονικά

Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα (Φωτογραφία: AP/ Alessandra Tarantino)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος. Και αυτή τη φορά το έκανε... κανονικά.

Η αποχώρησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος επισημοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση της εθνικής διεύθυνσης των Δημοκρατικών, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Παραιτήθηκα, όπως ήταν δίκαιο να κάνω έπειτα από μια ήττα», είχε γράψει λίγες ώρες νωρίτερα στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. «Αλλά δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα αφήσουμε ποτέ το μέλλον σε άλλους», ανέφερε ακόμη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, καθώς ήταν τρίτο, με το χειρότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ποτέ από τη σύστασή του. Μία ημέρα αργότερα, ο Ρέντσι είχε ανακοινώσει ότι θα υποβάλει την παραίτησή του, σημειώνοντας όμως ότι θα το πράξει όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, κάτι που θα απαιτήσει το λιγότερο αρκετές εβδομάδες. Αυτό είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις εντός του κόμματος και μετά τις πιέσεις που δέχθηκε αποφάσισε να παραιτηθεί και «κανονικά».

Πάντως, ο προσωρινός γενικός γραμματέας των Δημοκρατικών, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, δήλωσε ότι το κόμμα θα ακολουθήσει το πλάνο του Ρέντσι. Δηλαδή, θα βρεθεί στην αντιπολίτευση και δεν θα μετάσχει στον όποιο κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν κανένα άλλοθι τώρα. Πρέπει να πάρουν την ευθύνη να σχηματίσουν κυβέρνηση», δήλωσε ο Μαρτίνα στο Ansa.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ