fbpx Ψητές σαρδέλες σαν σουβλάκι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ψητές σαρδέλες σαν σουβλάκι

Ψητές σαρδέλες σαν σουβλάκι
15|03|2018 | 15:32

Είναι στην εποχή τους οι σαρδέλες, ωφέλιμες και νόστιμες. Το μυστικό είναι να τις καθαρίσετε πραγματικά, να βγάλετε δηλαδή τα (άφθονα) λέπια που έχουν. Εξοπλιστείτε με γάντια κουζίνας και υπομονή και τρίψτε τις σαρδέλες κάτω από το νερό της βρύσης.

Υλικά

  • 1/2 κιλό χοντρές σαρδέλες, καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά κάπαρη
  • Μαϊντανό, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Καλαμάκια (όπως στο σουβλάκι)

Ψητές σαρδέλες σαν σουβλάκι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Μουλιάστε τα καλαμάκια στο κρύο νερό, μισή ώρα πριν το ψήσιμο, ώστε να μην ανοίγουν
  • Σε μπολ βάλτε το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, την κάπαρη ψιλοκομμένα -Αλάτι και πιπέρι
  • Ανάψτε το γκριλ στο 250
  • Περάστε τα καλαμάκια σε κάθε σαρδέλα, αλατίστε τις, απλώστε τις στο ταψάκι, ρίξτε από πάνω το μείγμα και ελαιόλαδο
  • Ψήστε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά -Με τα καλαμάκια τις γυρίζετε εύκολα πλευρά
  • Ρίξτε έξτρα χυμό λεμονιού όταν σερβίρετε

Ψητές σαρδέλες σαν σουβλάκι | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ