Thundercats: Επιστροφή στην Τρίτη Γη

Οι Θάντερκατς επιστρέφουν μετά από 26 χρόνια στην αμερικάνικη τηλεόραση. Όχι στη Θαντέρα όμως! Στη νέα πολυαναμενόμενη βερσιόν, τα λατρεμένα αιλουροειδή έχουν βγάλει περισσότερο τρίχωμα και κατοικούν στην Τρίτη Γη ακόμη.

Τα πρωτογνωρίσαμε όταν έσκασαν στις μικρές μας οθόνες το 1987. Τη χρόνια που πέθανε ο Warhol. Αλλά αν ήσουν δέκα χρονών τότε, αποκλείεται να ήξερες ποιος ήταν ο Andy Warhol και το πιο πιθανό ήταν να είχες ακούσει τουλάχιστον μια φορά το «Bad» του Michael Jackson στο ραδιόφωνο. Ήξερες όμως τους Θάντερκατς. Για την Ελλάδα, το 1987 ήταν κυρίως η χρονιά που κέρδισε η Εθνική στο μπάσκετ την Πρώην Σοβιετική Ένωση και κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της. Εκείνο το καλοκαίρι, ανάμεσα στην εθνική αγωνία για το αν θα μετρήσουν τα καλάθια του Γκάλη και τα καρφώματα του Φασούλα, κάθε βράδυ η πάλαι ποτέ ΕΡΤ2 μετά τις 8 πρόβαλλε το πρώτο καρτούν για «μεγάλους». Οι σχεδόν τρισδιάστατες, τίγκα στο χρώμα εικόνες και οι περίεργοι γατίσιοι ήρωες μπορούσαν άνετα να ξετρελάνουν κάθε ηλικία.

Δεν νομίζω ότι κατάλαβε κανείς μετά από τόσα χρόνια πώς μια τόσο παιδική σειρά αφορούσε για τα ελληνικά δεδομένα μόνο μεγάλους. Μια εύλογη εξήγηση βέβαια θα μπορούσε να δοθεί από το πρώτο επεισόδιο (Exodus) και δεν οφειλόταν στην απαίσια, τρομακτική φιγούρα του Mumm-Ra. Στο μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου, οι Θάντερκατς κυκλοφορούν μόνο με το τρίχωμά τους σαν τους πρωτόπλαστους και το μπούστο της Cheetara είναι αρκετά πλούσιο, ας το πούμε έτσι. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι στο ίδιο επεισόδιο καταστρέφεται ένας πλανήτης και ένας βασικός ήρωας πεθαίνει. Έτσι, η κρατική τηλεόραση προφανώς το έπαιξε safe. Το Θάντερκατς, καθώς μεγάλωνες, σου φαινόταν παραπάνω παιδικό από όσο έπρεπε και ο χρόνος το ξεπερνούσε. Παρ’ όλα αυτά ξαναγυρνούσες σ’ αυτό όταν ένας νέος χαρακτήρας (κυρίως αν ήταν από τη μεριά των γατιών) έκανε την εμφάνισή του ή μειδιούσες πονηρά όταν μάθαινες μετά από χρόνια ότι η Cheetara και ο Tygra ήταν ζευγάρι.

Τα τελευταία χρόνια, το κινηματογραφικό σύμπαν είχε βουίξει από διάφορες εικασίες που ήθελαν τη Warner Bros να μεταφέρει τους Θάντερκατς στη μεγάλη οθόνη με πραγματικούς ηθοποιούς. Εικασίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ πέρα, από κάποια αυτοσχέδια βιντεάκια στο youtube, που έβαζαν μέχρι και τον Brad Pitt στο ρόλο του Lion-o ή τον Vin Diesel στο ρόλο του Panthro. Οι φήμες φούντωσαν όταν η κινηματογραφική μεταφορά των Transformers τα πήγε αρκετά καλά στα ταμεία. Παρά όμως την έντονη φημολογία, φαινόταν ότι οι Θαντερκατς δεν ήταν γραφτό να περάσουν στο επόμενο στάδιο της παραγωγής.

Αντίθετα όμως με τις προβλέψεις όλων φέτος η Warner Bros, σε συνεργασία με ένα από τα πιο πρωτοποριακά γιαπωνέζικα στούντιο κινουμένων σχεδίων, το Studio 4oC (The Antimatrix, Tweeny Witches), ανακοίνωσε ένα νέο άνιμε με τα αγαπημένα αιλουροειδή.

Οι νέοι βελτιωμένοι Θάντερκατς σύμφωνα με τα πρώτα τρέιλερ που κυκλοφορούν δεν ζουν στη Θαντέρα -κάνοντας το άνιμε κάτι σαν prequel- αλλά στην Τρίτη Γη, όπου αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους. Όλοι οι αρχικοί αγαπημένοι ήρωες είναι παρόντες, ακόμη και ο Mumm-Ra (ναι!!), με κάποιες σημαντικές διαφορές στην εμφάνισή τους, που ήδη έχουν προκαλέσει την οργή των σκληροπυρηνικών οπαδών. Ο Lion-o επιτέλους φαίνεται πιο έφηβος και όχι ένας φουσκωτός μπούφος, αν και με φούξια μαλλιά, η Cheetara είναι σαν ανορεκτική αλλά με μια υπέροχη ξανθή χαίτη και ο Panthro μοιάζει σα κήτος και έχει βγάλει τρίχες, αφού φιγουράρει με δυο τεράστιες μαύρες φαβορίτες! Ο μόνος που παραμένει ίδιος είναι ο Tygra, ίσως επειδή ήταν ο πιο όμορφος Θάντερκατ. Δυστυχώς υπάρχουν και τα ενοχλητικά αδέλφια WilyKit και WilyKat και ο Snarf. Η αναβίωση, όπως εικάζεται, θα είναι πιο σκοτεινή από την ορίτζιναλ εκδοχή.

Το Θάντερκατς γεννήθηκε δυο χρόνια πριν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, το 1985, από την εταιρεία παραγωγής Rankin/Bass, πριν συγχωνευτεί με το διάσημο γιαπωνέζικο Studio Ghibli. Αφορούσε τις περιπέτειες του Lion-o, ενός πρίγκιπα της Θαντέρα, και της φρουράς του ενάντια στις σατανικές δυνάμεις του Mumm-Ra και των μεταλλαγμένων ακολούθων του. Διήρκεσε 4 σεζόν και γυρίστηκε και μία μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία που θα χτυπήσει στις μικρές οθόνες. Στην ελληνική μεταγλωτισμένη σειρά τις φωνές τους δάνειζαν οι ηθοποιοί Ακίνδυνος Γκίκας, Μανώλης Γιούργος, Κωνσταντίνος Τσάκωνας, Τζίνη Παπαδοπούλου και Μαίρη Σταυρακέλη. Στην αμερικάνικη βερσιόν ο Larry Kenney που έδινε τη φωνή του στον Lion-o θα επιστρέψει, κάνοντας αυτή τη φορά τον πατέρα του Tygra Claudius.

Η νέα σειρά θα προβληθεί από το Cartoon Network.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ