Απηυδισμένοι ποδηλάτες έκαναν γυμνοί ποδήλατο στο Σάο Πάολο [βίντεο] - iefimerida.gr

Απηυδισμένοι ποδηλάτες έκαναν γυμνοί ποδήλατο στο Σάο Πάολο [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γυμνούς ποδηλάτες πλημμύρισαν οι δρόμοι του Σάο Πάολο σε μια διαμαρτυρία κατά της απρόσεχτης οδήγησης των οδηγών ΙΧ που έχει ως συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμός ατυχημάτων με θύματα ποδηλάτες.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές που κατέκλυσαν την κεντρική λεωφόρο Paulista στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, είχαν καλύψει τα γυμνά κορμιά τους με μπογιά και ύψωναν τα χέρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω τα αυτοκίνητα» και «Η βιασύνη σας κοστίζει ζωές».

37 ποδηλάτες σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο σε τροχαία στο Σάο Πάολο, 23% περισσότεροι σε σχέση με το 2016.

Η βραζιλιάνικη μεγαλούπολη είναι η τέταρτη στον κόσμο με την περισσότερη κυκλοφορία πίσω από το Λος Άντζελες, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη.

Χιλιάδες ποδηλάτες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία στη Βραζιλία και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας 8.496 έχασαν τις ζωές τους από το 2010 μέχρι το 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραζιλία Σάο Πάολο ποδηλάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ