ΟΗΕ: Στο έλεος των αξιωματούχων τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

ΟΗΕ: Στο έλεος των αξιωματούχων τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα

φωτογραφία: apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οποιαδήποτε πρόοδος σημειωθεί στον διάλογο για τα πυρηνικά και τα θέματα ασφάλειας με τη Βόρεια Κορέα στις επερχόμενες συνόδους κορυφής θα πρέπει να συνοδεύεται από συνομιλίες και για την βελτίωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Βόρεια Κορέα.

Ο Τόμας Οχέα-Κιντάνα σημείωσε μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι «το εκτενές σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και οι σοβαροί περιορισμοί σε όλες τις μορφές της ελευθερίας της έκφρασης, της μετακίνησης και της πρόσβασης στις πληροφορίες συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον φόβο απέναντι στο κράτος και να αφήνουν τους ανθρώπους στο έλεος ανεξέλεγκτων δημόσιων αξιωματούχων».

Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας, η οποία δεν αναγνωρίζει την εντολή του, δεν ήταν παρούσα στη συζήτηση αυτή στη Γενεύη.

Η ΕΕ εξέφρασε βαθειά ανησυχία για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στη χώρα, σημειώνοντας ότι «ορισμένες από αυτές μπορεί να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ