Ντουτέρτε: Πετάξτε τους ειδικούς του ΟΗΕ στους κροκόδειλους - iefimerida.gr

Ντουτέρτε: Πετάξτε τους ειδικούς του ΟΗΕ στους κροκόδειλους

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να πετάξει στους κροκόδειλους τους αξιωματούχους του ΟΗΕ που θα ερευνήσουν την αμφιλεγόμενη εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών απείλησε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Το νέο χυδαίο ξέσπασμα του προέδρου των Φιλιππίνων ήλθε μετά την πρόσφατη δήλωση του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν ότι ο Ντουτέρτε χρειάζεται να υποβληθεί σε «ψυχιατρική εξέταση».

Ο τελευταίος υπεραμύνθηκε των δικαιωμάτων των αστυνομικών και των στρατιωτών να μη συνεργαστούν με την έρευνα του ΟΗΕ για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις εξωδικαστικές εκτελέσεις στις Φιλιππίνες.

Αποκαλώντας τον Ζέιντ «ηλίθιο π..@ς γιο», ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επανέλαβε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να μην απαντήσουν στις ερωτήσεις της ομάδας των ερευνητών του ΟΗΕ υπό την Ειδική Εισηγήτρια Ανιές Καλαμάρ, η οποία έχει εξελιχθεί σε «κόκκινο πανί» για τη Μανίλα.

«Μην απαντάτε σε ερωτήσεις τους», είπε ο Ντουτέρτε απευθυνόμενος σε στρατιώτες στην πόλη Ζαμποάνγκ. Και τόνισε ότι αναλαμβάνει εκείνος «την πλήρη ευθύνη» για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών. «Κάντε απλώς τη δουλειά σας εντός των ορίων του νόμου», είπε υπογραμμίζοντας ότι το Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει στους πολίτες το δικαίωμα να σιωπήσουν, ώστε να μη χρησιμοποιηθούν εις βάρος τους οι καταθέσεις τους.

«Αφήστε το σε μένα. Έρχονται εδώ. Έχετε κροκόδειλους εδώ, απ’ αυτούς που τρώνε ανθρώπους; Πετάξτε αυτούς τους π..@ς γιους εκεί», είπε. «Αυτοί οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ανόητοι», πρόσθεσε. «Εγώ έχω πει στις συμμορίες ναρκωτικών “μην καταστρέφετε την χώρα μου, ή την πόλη, γιατί θα σας σκοτώσω. Και μην καταστρέφετε τη νεολαία αυτής της χώρας γιατί θα σας σκοτώσω”».

Ο Ντουτέρτε δέχεται εδώ και καιρό σφοδρή κριτική για την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών στη χώρα του. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2016, περίπου 4.100 διακινητές και χρήστες ναρκωτικών ουσιών έχουν σκοτωθεί από αστυνομικούς, αν και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι τριπλάσιος. Πρόσφατα το ΔΠΔ ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την εκστρατεία του Ντουτέρτε για πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ