Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου -Για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όχι για το όπλο - iefimerida.gr

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου -Για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όχι για το όπλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και 4 ακόμη άτομα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Τόσο ο κ. Σαββίδης όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα (μέλη της προσωπικής του φρουράς) αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ.

Με το πιστόλι στο γήπεδο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα όσα απίστευτα σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εισβάλει ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο.

Το σφύριγμα του διαιτητή προκάλεσε το ξέσπασμα του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έκανε έφοδο στον αγωνιστικό χώρο και, όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ, είπε στον διαιτητή Κομίνη «είσαι νεκρός».

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου -Για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όχι για το όπλο | iefimerida.gr 0

Το γκολ, η απόφαση του διαιτητή, η εισβολή Σαββίδη και η αποχώρηση της ΑΕΚ

Μέχρι και το 90ο λεπτό της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το παιχνίδι παιζόταν στο χορτάρι της Τούμπας. Τότε όμως η ομάδα του ΠΑΟΚ σκόραρε με αμφισβητούμενο γκολ. Αρχικά ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης το ακύρωσε και τότε επικράτησε το απόλυτο χάος στο γήπεδο. Οι πάγκοι των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο χορτάρι κατέβηκε με συνοδεία μπράβων και ο Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα σοκ προκάλεσαν οι εικόνες που έδειχναν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φέρει επάνω του περίστροφο!

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε έξαλλη κατάσταση βρισκόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε προς το μέρος του διαιτητή, ενώ έκανε νόημα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικές ήταν οι κινήσεις του αρχηγού της ομάδας του ΠΑΟΚ Αντελίνιο Βιεϊρίνια, ο οποίος είπε όχι στον κ. Σαββίδη στην προτροπή για αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ του ζήτησε να ηρεμήσει.

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου -Για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όχι για το όπλο | iefimerida.gr 1



Την ίδια ώρα άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβαν Σαββίδη ήταν σκιά του και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, όχι ιδιαίτερα πιεστικά πάντως, η παρουσία τους περισσότερο ήταν για να μην πλησιάσει κάποιος τον κ.Σαββίδη. Και τα έκτροπα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού εκτός από τα όσα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός ο διαιτητής Γιώργος Κομήνης τα κατέγραψε και στο φύλλο αγώνος.

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο του αυτοφώρου -Για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όχι για το όπλο | iefimerida.gr 2



Τι έγραψε ο διαιτητής Κομίνης στο φύλλο αγώνος

Ο διαιτητής της αναμέτρησης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Γιώργος Κομίνης, σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει στο φύλλο αγώνα πως αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».


«Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

5) Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

Παρέμβαση Βασιλειάδη -προς διακοπή του πρωταθλήματος

Μετά από αρκετές ώρες από τα όσα απίστευτα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πήρε θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βασιλειάδης ήταν σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι βέβαιο, πληροφορίες θέλουν το πρωτάθλημα να οδεύει προς διακοπή με απόφαση της κυβέρνησης.

Η δήλωση Βασιλειάδη:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ