Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά να παρέμβει το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά να παρέμβει το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης Antonin Morcky, για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οπως ενημερώνει, η κράτηση των δύο συνεχίζεται χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες.

Ο Δημήτρης Βερβεσός κάλεσε το συμβούλιο των Ευρωπαίων δικηγόρων να παρέμβει στις τουρκικές αρχές προκειμένου να τηρηθούν όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ιδίως η απαγόρευση στέρησης της προσωπικής ελευθερίας χωρίς προηγούμενη δικαστική κρίση, πολλώ δε μάλλον χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καθώς και οι αρχές της δίκαιης δίκης.

Μάλιστα ζητήθηκε από το CCBE να σταλεί αντιπροσωπεία δικηγόρων στην Ανδριανούπολη, ως παρατηρητών, για τα ανωτέρω θέματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ