Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε τυχοδιώκτες, σας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία [βίντεο] - iefimerida.gr

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε τυχοδιώκτες, σας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία [βίντεο]

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε η ΝΔ.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία».

Ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους. «Δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο...Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος».

Ακολούθως είπε ότι «η κυβέρνηση στο παρελθόν αρνήθηκε την σύσταση κάθε επιτροπής που έχει ζητήσει, από το τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και στα capital controls, μέχρι τον κ. Καμμένο που καλύπτετε. Εμείς αντίθετα έχουμε υπερψηφίσει όλες τις επιτροπές που έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Ακόμη και για τη Novartis είπαμε να συσταθεί αλλά να λειτουργήσει μέχρι τέλους. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δική μας πρόταση είναι αντιπερισπασμός, ότι τα όποια λάθη σταμάτησαν το 2015 και ότι εσείς έχετε ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα».

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι στην ομιλία του για τη Novartis μίλησε για πολιτικές ευθύνες και τον ρώτησε στην δική σας διακυβέρνηση υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες. Η απαίτηση να διερευνηθούν οι ευθύνες μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2018 είναι προκλητική και δεν γίνεται δεκτή.

Ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει εκλογές αν τολμάει για να πάρει την απάντηση του ελληνικού λαού και του επιτέθηκε σφοδρά για το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς

«Επειδή ήμουνα στη Ρόδο χθες ιδού η ρόδος κ. Τσίπρα κάντε αν τολμάτε κάντε εκλογές και θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού. Δεν είστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί ούτε κεντρώοι είστε μόνο τυχοδιώκτες της πολιτικής που σας νοιάζει μόνο η εξουσία. Ήσασταν πάντως στη λάθος μεριά κ. Τσίπρα. Οσα χρόνια ήσασταν στην αντιπολίτευση δε σας θυμάμαι να στηρίζετε καμία αλλαγή καμία κίνηση που να έχει πολιτικό κόστος. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το διαθέτατε όσο κι αν το διαφημίζεται. Το έχετε αποδείξει στην πράξη ταξίδια στη Βενεζουέλα με ύποπτους, στημένοι διαγωνισμοί για τηλεοπτικές άδειες, συμμαχίες με τους βαρόνος του ηλεκτρονικού τζόγου τους νέους διαπλεκόμενους που ακόμα δεν τους έχετε βάλει να πληρώνουν φόρους για να τους κάνετε τα χατίρια και βέβαια τους μεσάζοντες τους οποίους ξαναβάλετε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ