Η Moody’s υποβάθμισε την Τουρκία - iefimerida.gr

Η Moody’s υποβάθμισε την Τουρκία

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβάθμισε η Moody’s από Ba1 σε Ba2 επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη απώλεια θεσμικής ισχύος και τον αυξανόμενο κίνδυνο κάποιου εξωτερικού σοκ λόγω του μεγάλου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Η Τουρκία βρίσκεται πλέον δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (investement grade).

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Moody’s αναβάθμισε το οutlook της τουρκικής οικονομίας από αρνητικό σε σταθερό.

«Η κυβέρνηση δείχνει να συνεχίζει να εστιάζει σε βραχυπρόθεσμα μέτρα εις βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης», αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση ο οίκος αξιολόγησης. Και σημειώνει: «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξωτερικού σοκ, δεδομένου του μεγάλου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, του υψηλότερου εξωτερικού χρέους και των συναφών μεγάλων αναγκών μετακύλισης στο πλαίσιο των αυξανόμενων πολιτικών ρίσκων».

Σύμφωνα με τη Moody’s συνεχίζονται να επιδεινώνονται το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισής του ενώ σημειώνεται ότι η τουρκική οικονομία έχει επηρεαστεί αρνητικά λόγω του επίμονου πληθωρισμού και πολιτικών λόγων, όπως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παραμένει σε ισχύ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Moody's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ