Ρεπόρτερ του BBC κατηγορεί Ρώσο πολιτικό για παρενόχληση: Τη χάιδευε -«ΟΚ, χουφτώνω λίγο» της είπε όταν αντέδρασε - iefimerida.gr

Ρεπόρτερ του BBC κατηγορεί Ρώσο πολιτικό για παρενόχληση: Τη χάιδευε -«ΟΚ, χουφτώνω λίγο» της είπε όταν αντέδρασε

Η Φαρίντα Ρουστάμοβα (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ρεπόρτερ του BBC έγινε η τρίτη γυναίκα δημοσιογράφος που κατηγορεί τον Λέονιντ Σλούτσκι για σεξουαλική παρενόχληση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γραφείο του στο κοινοβούλιο.

Η Φαρίντα Ρουστάμοβα, που εργάζεται στη ρωσική υπηρεσία του βρετανικού δικτύου κατήγγειλε τον Ρώσο βουλευτή, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Δούμας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι μέρος πολιτικής συνωμοσίας σε βάρος του, ενώ απείλησε να μηνύσει για δυσφήμιση τις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει.

Η Ρουστάμοβα δήλωσε ότι το περιστατικό έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν έπαιρνε συνέντευξη από τον Σλούτσκι, σχετικά με την επίσκεψη που θα έκανε στη Ρωσία η Μαρίν Λε Πεν. Το BBC υποστηρίζει ότι κατέγραψε τη συνομιλία, αλλά αποφάσισε να μην τη δημοσιοποιήσει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σλούτσκι ρώτησε την Ρουστάμοβα αν θα ήθελε να δουλέψει για εκείνον. Οταν η δημοσιογράφος αρνήθηκε, εκείνος της είπε: «Προσπαθείς να φύγεις μακριά μου, δεν θες να με φιλήσεις, έχεις πληγώσει τα αισθήματά μου».

Η Ρουστάμοβα του είπε ότι έχει σύντροφο που σκοπεύει να παντρευτεί, αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε. «Υπέροχα, θα είσαι η σύζυγός του και η ερωμένη μου», της απάντησε! Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο Σλούτσκι άρχισε «να κινεί το χέρι του προς τα κάτω».

«Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Είχα μείνει άφωνη, έβγαζα περίεργους ήχους, είχα απλά μουδιάσει. Είπα κάτι για το ότι δεν θα ξαναπάω εκεί, ότι με είχε χουφτώσει», δήλωσε η ρεπόρτερ. Τότε εκείνος της απάντησε, σύμφωνα με την ίδια. «Δεν χουφτώνω κόσμο. Καλά, ΟΚ, ίσως λίγο. Είναι μια άσχημη λέξη το ''χουφτώνω''».

Ηδη, το τελευταίο διάστημα, δύο άλλες γυναίκες δημοσιογράφους έχουν καταγγείλει τον Σλούτσκι για σεξουαλική παρενόχληση. Ομως, οι αντιδράσεις στη Δούμα δεν ήταν οι αναμενόμενες.

«Αυτές οι γυναίκες δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ντύνονται πιο κατάλληλα, όχι να τριγυρνάνε με εκτεθειμένο τον αφαλό», δήλωσε η Ταμάρα Πλέτνεβα, επικεφαλής της επιτροπής οικογενειακών υποθέσεων. «Αν νομίζουν ότι είναι τρομακτικά, ότι νιώθουν προσβεβλημένες εδώ, τότε δεν θα έπρεπε να έρχονται», συμπλήρωσε.

Τα σχόλιά της ακολούθησαν δήλωση του προέδρου της Δούμα, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, ότι θα πρέπει να αλλάξουν δουλειά οι γυναίκες δημοσιογράφοι που θεωρούν ότι είναι επικίνδυνα στο κοινοβούλιο.

«Ο Σλούτσκι έχει ισχυρούς φίλους», έγραψε η Ρουστάμοβα στο Facebook. «Κανείς δεν με έχει πάρει τηλέφωνο, ούτε με έχει απειλήσει, αλλά φοβάμαι για την ασφάλειά μου μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος», ανέφερε ακόμη.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ